Κοσμος

Πέθανε αντιλόπη σε ζωολογικό κήπο του Τενεσί αφού πνίγηκε από πλαστικό

Αγνοείται ο ένοχος

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αντιλόπη: Πνίγηκε από πλαστικό καπάκι και πέθανε σε ζωολογικό κήπο
© Unsplash

Αντιλόπη: Πνίγηκε από πλαστικό καπάκι και πέθανε σε ζωολογικό κήπο

Μια αντιλόπη πνίγηκε μέχρι θανάτου σε ζωολογικό κήπο του Τενεσί την περασμένη εβδομάδα, αφού κατάπιε ένα πλαστικό και το οποίο ένας επισκέπτης προφανώς έφερε κατά παράβαση των κανόνων ασφαλείας.

Ο Λιφ, μια 7χρονη αρσενική αντιλόπη σιτατούγκα, πέθανε το Σάββατο, δήλωσε ο ζωολογικός κήπος Brights στο αγροτικό Limestone, περίπου 70 μίλια (115 χιλιόμετρα) ανατολικά του Νόξβιλ του Τενεσί.

«Κάποιοι ρωτούν γιατί δεν επιτρέπουμε τα σακουλάκια  στον ζωολογικό κήπο», έγραψε ο Μπράιτς σε μια σειρά αναρτήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Ο λόγος είναι απλός - οι συσκευασίες είναι επικίνδυνες για τα ζώα μας. Σήμερα χάσαμε ένα λόγω πνιγμού».

Για να μετριάσει τέτοιους κινδύνους, ο ιδιωτικός, οικογενειακός ζωολογικός κήπος απαιτεί να ελέγχονται οι τσάντες που μεταφέρουν οι επισκέπτες, «ωστόσο κάποιοι βρίσκουν τρόπους να τις εισάγουν κρυφά», ανέφερε.

Οι σιταλούγκοι, γνωστοί και ως βαλτόμπακοι, είναι ιθαγενείς των δασών και των υγροτόπων της κεντρικής Αφρικής, όπου εκτιμάται ότι υπάρχουν 90.000 έως 120.000, σύμφωνα με τη Διεθνή Ένωση για τη Διατήρηση της Φύσης.

Σε αιχμαλωσία, το είδος έχει προσδόκιμο ζωής 22 χρόνια, σύμφωνα με τον Εθνικό Ζωολογικό Κήπο του Σμιθσόνιαν.

Οι υπεύθυνοι του ζωολογικού κήπου Brights έγραψαν ότι πίστευαν ότι δεν θα ήταν σε θέση να εντοπίσουν τον ένοχο για τον θάνατο του Λιφ.

Πηγή: Reuters

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.