Κοσμος

Ο Νόαμ Τσόμσκι υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο

Όσα αποκάλυψε η σύζυγός του για την κατάσταση της υγείας του

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Νόαμ Τσόμσκι: Υπέστη εγκεφαλικό - Οι αποκαλύψεις της συζύγου του 95χρονου γλωσσολόγου

Ο Νόαμ Τσόμσκι υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο και έχει μεταφερθεί σε νοσοκομείο της Βραζιλίας. Το τελευταίο διάστημα είχαν ξεσπάσει φήμες για την κατάσταση της υγείας του, αφού ο 95χρονος γλωσσολόγος δεν είχε προχωρήσει σε καμία δημόσια εμφάνιση τον τελευταίο χρόνο.

Η Βαλέρια Τσόμσκι επιβεβαίωσε την είδηση για το εγκεφαλικό επεισόδιο, σημειώνοντας ότι ο καθηγητής του ΜΙΤ βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε νοσοκομείο του Σάο Πάολο στην πατρίδα της, τη Βραζιλία. Ο Νόαμ Τσόμσκι υπέστη το εγκεφαλικό πριν από έναν χρόνο και όπως αναφέρει δυσκολεύεται να μιλήσει.

Ο Νόαμ Τσόμσκι δυσκολεύεται να μιλήσει λόγω του εγκεφαλικού

O Νόαμ Τσόμσκι και η σύζυγος του ταξίδεψαν με ένα αεροσκάφος – ασθενοφόρο με τη συνοδεία δύο νοσοκόμων, όταν η κατάσταση της υγείας του τού επέτρεψε να φύγει από τις ΗΠΑ. Η Βαλέρι Τσόμσκι υποστηρίζει ότι έχει επηρεαστεί η δεξιά πλευρά του συζύγου της. Όπως υποστηρίζει καθημερινά ένας νευρολόγος, ένας λογοθεραπευτής και ένας πνευμονολόγος επισκέπτονται τον ακαδημαϊκό.

Ο 95χρονος Τσόμσκι «σηκώνει το αριστερό του χέρι κάνοντας μια χειρονομία θρήνου και οργής, όταν βλέπει εικόνες που προέρχονται από τον πόλεμο στη Γάζα», ανέφερε η σύζυγός του, δίνοντας μία έμμεση απάντηση στην έντονη κριτική των προηγούμενων εβδομάδων για το γεγονός ότι ο Νόαμ Τσόμσκι δεν έχει πάρει θέση για τον πόλεμο στη Γάζα.