Κοσμος

Ο Νόαμ Τσόμσκι υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο

Όσα αποκάλυψε η σύζυγός του για την κατάσταση της υγείας του

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νόαμ Τσόμσκι
Ο Νόαμ Τσόμσκι υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο © EPA / SALVATORE DI NOLFI

Νόαμ Τσόμσκι: Υπέστη εγκεφαλικό - Οι αποκαλύψεις της συζύγου του 95χρονου γλωσσολόγου

Ο Νόαμ Τσόμσκι υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο και έχει μεταφερθεί σε νοσοκομείο της Βραζιλίας. Το τελευταίο διάστημα είχαν ξεσπάσει φήμες για την κατάσταση της υγείας του, αφού ο 95χρονος γλωσσολόγος δεν είχε προχωρήσει σε καμία δημόσια εμφάνιση τον τελευταίο χρόνο.

Η Βαλέρια Τσόμσκι επιβεβαίωσε την είδηση για το εγκεφαλικό επεισόδιο, σημειώνοντας ότι ο καθηγητής του ΜΙΤ βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε νοσοκομείο του Σάο Πάολο στην πατρίδα της, τη Βραζιλία. Ο Νόαμ Τσόμσκι υπέστη το εγκεφαλικό πριν από έναν χρόνο και όπως αναφέρει δυσκολεύεται να μιλήσει.

Ο Νόαμ Τσόμσκι δυσκολεύεται να μιλήσει λόγω του εγκεφαλικού

O Νόαμ Τσόμσκι και η σύζυγος του ταξίδεψαν με ένα αεροσκάφος – ασθενοφόρο με τη συνοδεία δύο νοσοκόμων, όταν η κατάσταση της υγείας του τού επέτρεψε να φύγει από τις ΗΠΑ. Η Βαλέρι Τσόμσκι υποστηρίζει ότι έχει επηρεαστεί η δεξιά πλευρά του συζύγου της. Όπως υποστηρίζει καθημερινά ένας νευρολόγος, ένας λογοθεραπευτής και ένας πνευμονολόγος επισκέπτονται τον ακαδημαϊκό.

Ο 95χρονος Τσόμσκι «σηκώνει το αριστερό του χέρι κάνοντας μια χειρονομία θρήνου και οργής, όταν βλέπει εικόνες που προέρχονται από τον πόλεμο στη Γάζα», ανέφερε η σύζυγός του, δίνοντας μία έμμεση απάντηση στην έντονη κριτική των προηγούμενων εβδομάδων για το γεγονός ότι ο Νόαμ Τσόμσκι δεν έχει πάρει θέση για τον πόλεμο στη Γάζα.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.