Κοσμος

Πάπας Φραγκίσκος: «Υπάρχει ένας αέρας που@@@σύνης»

Ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας χρησιμοποίησε τον πλέον προσβλητικό χαρακτηρισμό εναντίον των γκέι ανδρών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Πάπας Φραγκίσκος με νέα προσβολή εναντίον των ΛΟΑΤΚΙ+
© EPA / VATICAN MEDIA HANDOUT

Νέα σκληρή προσβολή εναντίον των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων από τον Πάπα Φραγκίσκο

Λίγες εβδομάδες μετά τη συγνώμη στην οποία εξαναγκάστηκε το Βατικανό, λόγω της χρήσης προσβλητικών χαρακτηρισμών εκ μέρους του Πάπα Φραγκίσκου προς τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα και ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας υπέπεσε σε νέο σφάλμα.

Για την ακρίβεια, χρησιμοποίησε τον χαρακτηρισμό frociaggine, μία εξαιρετικά προσβλητική λέξη για τους γκέι άνδρες, που στα ιταλικά σημαίνει «πουστι@» ή βάσει του τρόπου με τον οποίο μίλησε ο Πάπας, την... πουστ@σύνη.

Ο όρος «frociaggine» δεν είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιείται από τον Πάπα, καθώς και το προηγούμενο διάστημα τον είχε βάλει σε μπελάδες, ξεσηκώνοντας κύμα οργής εναντίον του για την περιφρονητική γλώσσα και την οριακά ρητορική μίσους που επιχειρεί μέσω των διατυπώσεων του εναντίον της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας.

Ο Πάπας Φραγκίσκος σε νέα επίθεση εναντίον των γκέι ανδρών

Πώς ακριβώς, όμως, το είπε ο Πάπας Φραγκίσκος αυτή τη φορά; Σύμφωνα με το πρακτορείο ANSΑ, o Ποντίφικας ανέφερε ότι «υπάρχει ένας αέρας frociaggine στο Βατικανό», ενώ λίγο μετά, πρότεινε ότι θα ήταν καλύτερο «να μην επιτρέπεται σε νέους άνδρες που είναι ομοφυλόφιλοι να εισέρχονται στην ιερατική σχολή».

Απαντώντας στην τελευταία χρήση του προσβλητικού χαρακτηρισμού, το Βατικανό υπογράμμισε ότι στα τέλη του περασμένου μήνα και σε συνάντηση που είχε ο Πάπας με νέους επισκόπους επανέλαβε την αναγκαιότητα να ανοίξουν οι πόρτες της εκκλησίας για τους ομοφυλόφιλους πιστούς.  Ωστόσο τόνισε και πάλι και την «ανάγκη για προσοχή αυτής της προτίμησης σε περίπτωση που θέλουν να γίνουν ιερείς» και κάπου εκεί χρησιμοποιήθηκε και ο χαρακτηρισμός ‘frociaggine’.

«Όπως έχει δηλώσει σε αρκετές περιπτώσεις: 'Στην Εκκλησία, υπάρχει χώρος για όλους. Κανείς δεν είναι άχρηστος, κανείς δεν είναι περιττός, υπάρχει χώρος για όλους. Ακριβώς όπως είμαστε, όλοι μας», δήλωσε εκπρόσωπος του Βατικανού τότε. Βέβαια, η μαύρη αλήθεια είναι ότι εδώ και καιρό η μία ομοφοβική ατάκα συναγωνίζεται κάποιο μισογυνικό σχόλιο του Πάπα και πάει λέγοντας, με όλο αυτό το... μπουκέτο απόψεων να μην πείθει (καθόλου) για τις συμπεριληπτικές προθέσεις του Ποντίφικα. 

Με στοιχεία από PinkNews

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.