Κοσμος

Μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά στην Πάφο - Ολονύχτιες κατασβέσεις από τις επίγειες δυνάμεις

Έχουν καεί σπίτια και άλλα έχουν υποστεί ζημιές - Νωρίς το πρωί θα επιχειρήσουν τα εναέρια μέσα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά στην Πάφο - Ολονύχτιες κατασβέσεις από τις επίγειες δυνάμεις
Μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά στην Πάφο - Ολονύχτιες κατασβέσεις από τις επίγειες δυνάμεις © SigmaLive

Κύπρος-Φωτιά στην Πάφο: Μαίνεται η πυρκαγιά - Έχουν καεί σπίτια και άλλα έχουν υποστεί ζημιές - Νωρίς το πρωί θα επιχειρήσουν τα εναέρια μέσα 

Μάχη με τις φλόγες δίνουν επίγεια μέσα πυρόσβεσης, για να θέσουν υπό έλεγχο την μεγάλη πυρκαγιά, που ξέσπασε μετά το μεσημέρι της Τρίτης στην επαρχία Πάφου στην Κύπρο.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d1xf97f3zuvt)

Έχουν καεί σπίτια και άλλα έχουν υποστεί ζημιές στην Πάφο από την πυρκαγιά

Όπως αναφέρει το SigmaLive, από την πυρκαγιά που επεκτάθηκε με μεγάλη ταχύτητα, κάηκαν ολοκληρωτικά τρία σπίτια στο χωριό Ψάθι και τουλάχιστον έξι υπέστησαν ζημιές. Τα χωρία Πολέμι Ψάθι, Χούλου, Λεμόνα και Κούρτακα έχουν εκκενωθεί.

Ο εκπρόσωπος τύπου της πυροσβεστικής Ανδρέας Κεττής ανέφερε οτι κατα την πυρκαγιά κινδύνευσαν ζωές αλλα δεν υπάρχει πληροφόρηση για οποιοδήποτε τραυματισμό.

Μεταξύ άλλων ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι η πυρκαγιά αναγνωρίστηκε από πτητικό μέσο του Τμήματος Δασών μέσα στο πλαίσιο της καθημερινής έρευνας που γίνεται. «Δεν μπορώ να το επιβεβαιώσω αυτή τη στιγμή, αλλά φαίνεται, σύμφωνα με την πληροφόρηση που είχα από τις συνομιλίες που σας είπα, ότι προήλθε από παράνομο σκυβαλότοπο».

Μαίνονται οι φλόγες στην Πάφο

Πληροφορίες αναφέρουν πως επικοινώνησε με τον κοινοτάρχη της Χουλου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και με μια οικογένεια, το σπίτι της οποίας κάηκε. Ζήτησε από τις αρμόδιες υπηρεσίες να εξευρεθεί χώρος διαμονής για οσους έμειναν χωρίς στέγη.

Νωρίς το πρωί θα επιχειρήσουν τα εναέρια μέσα

Οι επίγειες δυνάμεις θα εργάζονται καθόλη τη διάρκεια της νύκτας με εγκαταστάσεις σωλήνων με την υποστήριξη προωθητών γαιών ειδικότερα σε ενεργά και δύσκολα προσβάσιμα μέτωπα. Νωρίς το πρωί θα επιχειρήσουν τα εναέρια μέσα για υποστήριξη των επίγειων δυνάμεων.

Κύπρος: Βοήθεια για την κατάσβεση της πυρκαγιάς από Ελλάδα και Ιορδανία

Δύο αεροσκάφη Canadair CL-415, αποστέλλει η χώρα μας στην Κύπρο, ανταποκρινόμενη στο σχετικό αίτημα των Κυπριακών Αρχών μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, προκειμένου να συνδράμουν στις επιχειρήσεις κατάσβεσης πυρκαγιών που πλήττουν την ευρύτερη περιοχή της Πάφου.

Από την πρώτη στιγμή της ενεργοποίησης του αιτήματος, με εντολή του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια, η Ελλάδα έθεσε στη διάθεση του Μηχανισμού τα δύο αεροσκάφη.

Το κυπριακό Philenews αναφέρει πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης κατά τη συνάντηση του με τον Βασιλιά της Ιορδανίας ζήτησε συνδρομή στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στην Πάφο με επιπρόσθετα πτητικά μέσα.

Ο Βασιλιάς της Ιορδανίας έδωσε οδηγίες για να γίνουν αμέσως οι όποιες ενέργειες για να σταλούν τα πτητικά μέσα στην Κύπρο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.