Κοσμος

Ο Ρίσι Σούνακ παρουσίασε το προεκλογικό μανιφέστο των Συντηρητικών - Oι πρώτες αντιδράσεις

Αύξηση στις δαπάνες για την Άμυνα και υποχρεωτική θητεία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Ρίσι Σούνακ, ορχηστρα, σημαιες, οργανα
Ο Ρίσι Σούνακ δεσμεύτηκε να αυξήσει τις δαπάνες για την Άμυνα © NEIL HALL/ΕΡΑ

Ο Ρίσι Σούνακ παρουσίασε το μανιφέστο των Συντηρητικών με την υπόσχεση για μείωση της συνεισφοράς στην Εθνική Ασφάλιση κατά 2 μονάδες

Ο Ρίσι Σούνακ παρουσίασε το μανιφέστο των Συντηρητικών με την υπόσχεση για μείωση της συνεισφοράς στην Εθνική Ασφάλιση κατά 2 μονάδες.

BREAKING: Rishi Sunak launches Conservative manifesto

Ποιες αλλαγές εισάγουν οι Τόρις του Ρίσι Σούνακ

Οι Τόρις θα εισαγάγουν ένα σχέδιο 1 δισεκατομμυρίου λιρών, με πρότυπο το «Help to Buy» (Βοήθεια Για Αγορά) που ήδη υπάρχει, για να επιτρέψουν στους πολίτες να αγοράσουν σπίτι με προκαταβολή 5% για στεγαστικό δάνειο. Έχουν επίσης δεσμευτεί να καταργήσουν οριστικά το τέλος χαρτοσήμου για τους αγοραστές που για πρώτη φορά αγοράζουν ένα ακίνητο που κοστίζει λιγότερο από 425.000 λίρες.

Για το μεγάλο θέμα του μεταναστευτικού, ο Ρίσι Σούνακ δεσμεύτηκε να καθιερώσει ετήσιο ανώτατο όριο στις θεωρήσεις εργασίας και των εξαρτώμενων μελών των εργαζόμενων, το οποίο θα μειώνεται κάθε χρόνο και τα επόμενα πέντε χρόνια.

Ο Σούνακ δεσμεύτηκε να αυξήσει την δαπάνη για την Άμυνα

Με πολλές παροχές για την παιδεία, βοήθεια σε γονείς για τα παιδιά, και μείωση των απουσιών στην εργασία αλλά και στα κοινωνικά επιδόματα ελπίζουν μέχρι τελευταία στιγμή να μειώσουν την διαφορά τους με το Εργατικό κόμμα.

Ο Σούνακ δεσμεύτηκε επίσης να αυξήσει την δαπάνη για την Άμυνα στο 2.5% του προϋπολογισμού με ορίζοντα το 2030 κάτι που θα κοστίσει 6 δισεκατομμύρια λίρες ετησίως.

Το μανιφέστο επιβεβαιώνει τη υποχρεωτική στρατιωτική θητεία για όλους τους έφηβους, είτε την επιλογή στον κοινοτικό εθελοντισμό όταν τελειώσουν το σχολείο.

Η ανάλυση του πολιτικού περιοδικού The Spectator δείχνει ότι το μανιφέστο των Τόρις θα προκαλέσει αύξηση των φορολογικών επιβαρύνσεων.

Οι πρώτες αντιδράσεις

Η σκιώδης υπουργός οικονομικών Ρέιτσελ Ριβς είπε για το μανιφέστο των Συντηρητικών: «Οι Συντηρητικοί σας κοροϊδεύουν και κανείς δεν θα πιστέψει τους ισχυρισμούς τους».

Η Ριβς είπε επίσης ότι στο μανιφέστο των Τόρις υπάρχουν 71 δισεκατομμύρια λίρες μη χρηματοδοτούμενες υποσχέσεις που θα οδηγούσαν σε αύξηση κατά 4.800 λίρες στο κόστος του μέσου όρου ενός στεγαστικού.

Οι Εργατικοί θα δημοσιεύσουν το μανιφέστο τους την Πέμπτη.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.