Κοσμος

Θρίλερ σε πτήση στην Αυστρία - Χαλάζι προκάλεσε μεγάλες ζημιές στη «μύτη» του αεροσκάφους

Το Airbus A320 πέρασε μέσα από την κακοκαιρία, καθώς δε φάνηκε στο ραντάρ τονίζει η εταιρεία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Θρίλερ σε πτήση στην Αυστρία - Χαλάζι προκάλεσε μεγάλες ζημιές στη «μύτη» του αεροσκάφους
Θρίλερ σε πτήση στην Αυστρία - Χαλάζι προκάλεσε μεγάλες ζημιές στη «μύτη» του αεροσκάφους © Breaking Aviation News & Videos/Χ

Αυστρία: Θρίλερ σε πτήση του Airbus A320 - Το Airbus A320 πέρασε μέσα από την κακοκαιρία, καθώς δε φάνηκε στο ραντάρ τονίζει η εταιρεία 

Σοβαρές ζημιές υπέστη την Κυριακή (9/6) από σφοδρή καταιγίδα ένα αεροπλάνο στο οποίο επέβαιναν 173 επιβάτες και το οποίο κατευθυνόταν από την Ισπανία στην Αυστρία.

Η πτήση έπεσε σε «κύτταρο καταιγίδας»

Η πτήση OS434 εκτελούσε πτήση από την Πάλμα ντε Μαγιόρκα της Ισπανίας προς τη Βιέννη της Αυστρίας, όταν έπεσε σε «κύταρρο καταιγίδας», ανέφερε η Austrian Airlines σε δήλωσή της στο ABC News. Το χαλάζι προκάλεσε ζημιές στα παράθυρα του πιλοτηρίου, σε ορισμένα καλύμματα και στη «μύτη», η οποία σύμφωνα με τις φωτογραφίες φαινόταν να έχει σπάσει.

Να σημειωθεί ότι, ως κύτταρο καταιγίδας χαρακτηρίζεται μια αέρια μάζα που περιέχει ρεύματα, τα οποία μπορούν να προκαλέσουν μεγάλες αναταράξεις όταν ένα αεροπλάνο βρεθεί στο πέρασμά του.

«Νομίζω ότι βρισκόμασταν περίπου 20 λεπτά πριν από την προσγείωση, όταν μπήκαμε σε ένα σύννεφο από χαλάζι και καταιγίδα και άρχισαν οι αναταράξεις», δήλωσε στο ABC News μέσω γραπτού μηνύματος η Έμλεϊ Όκλεϊ, επιβάτης της πτήσης.

Το αεροπλάνο προσγειώθηκε με ασφάλεια στο αεροδρόμιο Vienna-Schwechat

Η Oakley είπε ότι μέσα στην καμπίνα, μπορούσαν να ακούσουν το χαλάζι καθώς χτυπούσε το αεροσκάφος τους.

«Μπορούσαμε σίγουρα να νιώσουμε το χαλάζι να πέφτει στο αεροπλάνο και ήταν αρκετά δυνατό και φυσικά σούπερ βραχώδες για ένα λεπτό».

Σύμφωνα με φωτογραφίες που έκαναν το γύρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης φαίνεται ότι η μύτη του αεροπλάνου υπέστη σοβαρές ζημιές, το πάνω μέρος του πιλοτηρίου λύγισε και το τζάμι στα παράθυρα του πιλοτηρίου ράγισε.

Παρά το δύσκολο τελευταίο σκέλος, το αεροπλάνο προσγειώθηκε με ασφάλεια στο αεροδρόμιο Vienna-Schwechat, χωρίς να τραυματιστεί κανένας επιβάτης, ανακοίνωσε η Austrian Airlines.

Με πληροφορίες από ABC News

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.