Κοσμος

Ευρωεκλογές 2024: Προβάδισμα για το ακροδεξιό κόμμα FPÖ (exit poll)

Aκολουθούμενο από το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα (OVP) με 23,5%

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Ευρωεκλογές 2024: Μεγάλο προβάδισμα για το ακροδεξιό κόμμα FPÖ (exit poll)

Το ακροδεξιό Κόμμα των Ελευθέρων είναι ο πιθανός νικητής των εκλογών για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στην Αυστρία, έδειξε μια δημοσκοπική «πρόβλεψη τάσης» για τους αυστριακούς ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς και το πρακτορείο ειδήσεων APA που δημοσιεύθηκε όταν έκλεισαν τα εκλογικά τμήματα την Κυριακή.

Η πρόβλεψη, η οποία βασίζεται σε έρευνες σε 3.600 άτομα που πραγματοποιήθηκαν την περασμένη εβδομάδα για τον εθνικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα ORF, την τηλεόραση Puls 24 και το APA, έδειξε ότι το Κόμμα των Ελευθέρων (FPO) βρίσκεται στην πρώτη θέση με 27,0%, ακολουθούμενο από το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα (OVP) με 23,5% και τους Σοσιαλδημοκράτες (SPO) με 23,0%.

Η έρευνα έδειξε επίσης ότι οι Πράσινοι και οι φιλελεύθεροι Νέοι εξασφάλισαν έδρες, και οι δύο με ποσοστό περίπου 10,5% Το περιθώριο σφάλματος ήταν 2,5 ποσοστιαίες μονάδες.

Αν και η Αυστρία είναι μια σχετικά μικρή χώρα με μόλις 20 έδρες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η ψηφοφορία αποτελεί σε κάποιο βαθμό πρόβα για τις βουλευτικές εκλογές της Αυστρίας αργότερα φέτος. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το FPO έχει ακόμη μεγαλύτερο προβάδισμα.