Κοσμος

Βετεράνος 100 ετών παντρεύτηκε την 96χρονη σύντροφό του στις ακτές της Νορμανδίας

Η γνωριμία τους έγινε μέσω κοινής φίλης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νορμανδία: Βετεράνος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου παντρεύτηκε σύντροφό του
© EPA/DAVE HUNT

Νορμανδία: Βετεράνος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου παντρεύτηκε την σύντροφό του

Με έναν πανέμορφο και ρομαντικό τρόπο γιόρτασαν τα 80 χρόνια από την απόβαση της Νορμανδίας, ένας βετεράνος και η σύντροφό τους. Η συλλογική ηλικία της νύφης και του γαμπρού ήταν σχεδόν 200 έτη. Αλλά ο βετεράνος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου Χάρολντ Τέρενς και η αγαπημένη του Ζαν Σουέρλιν απέδειξαν ότι η αγάπη είναι αιώνια καθώς παντρεύτηκαν το Σάββατο στην ενδοχώρα των παραλιών της D-Day στη Νορμανδία .

Ένας έρωτας απρόσμενος για τον βετεράνο, που ήταν χήρος επί τέσσερα χρόνια όταν γνώρισε το 2021 την αγαπημένη του. Ο Τέρενς είχε χάσει το 2018 τη γυναίκα του, Θέλμα, με την οποία ήταν παντρεμένος επί επτά δεκαετίες, και η Σουέρλιν είχε μείνει για δεύτερη φορά χήρα, όταν έχασε τον άντρα με τον οποίο συζούσε επί 25 χρόνια.

Η γνωριμία τους έγινε μέσω κοινής φίλης, που τους έφερε σε επαφή, αλλά το πρώτο ραντεβού δεν πήγε καλά, με τη Σουέρλιν να θεωρεί ότι ο βετεράνος παραήταν ντροπαλός. Ευτυχώς, τον πίεσε ένας φίλος του να βγει και δεύτερο ραντεβού και έκτοτε οι δυο τους έγιναν αχώριστοι.

«Μόλις που μπορούσα να φάω, μετά βίας δε να αναπνεύσω… Δεν ήξερα ότι θα ερωτευτώ στα 98 μου!» είπε ο βετεράνος αεροπόρος στη γαλλική εφημερίδα Le Parisien, προσθέτοντας: «Και να 'μαι εδώ, πάνω από 100 χρόνων, και αυτή η αγάπη συνεχίζει να μεγαλώνει».

Η αγαπημένη του κοιτάζει με καμάρι τις φωτογραφίες του αρραβωνιαστικού της με τη στρατιωτική στολή. «Κοίτα πόσο όμορφος είναι», αναφωνεί. «Εκείνη την εποχή θα ήμουν η κοπέλα του!»

Η επιλογή του Carentan-les-Marais για το γάμο τους είναι σημαντική για τον βετεράνο, αφού το χωριό αυτό «δεν απέχει πολύ απόαυτές τις παραλίες, όπου χάθηκαν τόσοι πολλοί φίλοι μου», λέει. «Θα ήθελα να καλέσω τους 9.836 νέους που αναπαύονται κάτω από τους σταυρούς να έρθουν νοερά στον γάμο μου».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.