Κοσμος

Πέθανε ο Κριστόφ Ντελουάρ, γενικός διευθυντής των Δημοσιογράφων χωρίς Σύνορα στα 53 του χρόνια

Έχασε τη μάχη με τον καρκίνο

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Πέθανε ο Κριστόφ Ντελουάρ, γενικός διευθυντής των Δημοσιογράφων χωρίς Σύνορα στα 53 του χρόνια

Ο Κριστόφ Ντελουάρ, γενικός διευθυντής της οργάνωσης Δημοσιογράφοι χωρίς Σύνορα (RSF), πέθανε σήμερα σε ηλικία 53 ετών, όπως ανακοίνωσε η οργάνωση που υπερασπίζεται την ελευθερία του Τύπου σε όλο τον κόσμο.

Ο Κριστόφ Ντελουάρ έχασε την μάχη με τον καρκίνο

Ο Γάλλος δημοσιογράφος πέθανε από τις «επιπλοκές ενός καλπάζοντα καρκίνου», δήλωσε η RSF σε δελτίο Τύπου που έστειλε στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο Ντελουάρ ασκούσε τα καθήκοντά του από το 2012 και «μεταμόρφωσε την ένωση αυτή σε παγκόσμιο πρωταθλητή για την υπεράσπιση της δημοσιογραφίας, επί δώδεκα χρόνια», χαιρετίζει η RSF.

H Ανακοίνωση των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα

«Η ομάδα της διεθνούς γραμματείας των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα, τα γραφεία και τα τμήματα της, καθώς και τα διοικητικά συμβούλια, ανακοινώνουν με βαθιά θλίψη τον θάνατο του Κριστόφ Ντελουάρ, γενικού γραμματέα των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα και γενικού διευθυντή των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα, που έδωσε μάχη με τον καρκίνο.

Ο Κριστόφ Ντελουάρ κατείχε τη θέση από το 2012 και για 12 χρόνια μετέτρεψε την ένωση, που είχε ανάπτυξη και απήχηση, σε παγκόσμιο πρωταθλητή για την υπεράσπιση της δημοσιογραφίας.

Ιδρυτής, πρόεδρος του Φόρουμ για την Πληροφόρηση και τη Δημοκρατία από το 2018 και διορισμένος Γενικός Αντιπρόσωπος του États généraux de l'information το 2023, ο Κριστόφ Ντελουάρ ήταν ένας ακούραστος υπερασπιστής, σε κάθε ήπειρο, της ελευθερίας, της ανεξαρτησίας και του πλουραλισμού της δημοσιογραφίας, στο χάος της πληροφορίας. Η δημοσιογραφία ήταν ο αγώνας της ζωής του, τον οποίο πάλεψε με ακλόνητη πεποίθηση.

Οι Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στη σύζυγό του Perrine, στον γιο του Nathan, στους γονείς του και σε όλους τους κοντινούς του ανθρώπους».