Κοσμος

Κεντρικό θέμα στα βρετανικά ΜΜΕ η εξαφάνιση του Michael Mosley

Τα τρία σενάρια που επικρατούν στον βρετανικό Tύπο

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Michael Mosley: Κεντρικό θέμα στα βρετανικά ΜΜΕ η εξαφάνισή του - Τα τρία σενάρια που επικρατούν στον βρετανικό Tύπο

Το ενδιαφέρον των βρετανικών μέσων συγκεντρώνει από χθες η είδηση ότι αγνοείται ο παρουσιαστής του BBC, Michael Mosley στο νησί της Σύμης. Ο 67χρονος τηλεοπτικός γιατρός ήταν γνωστός για τη διάδοση της δημοφιλούς δίαιτας 5:2 για απώλεια βάρους που περιλαμβάνει νηστεία για δύο ημέρες την εβδομάδα, και εμφανιζόταν σε αρκετές εκπομπές του BBC.

Τα σενάρια που «πρωταγωνιστούν» στον βρετανικό τύπο είναι πως είναι διαβητικός και μπορεί να ζαλίστηκε από την υψηλή θερμοκρασία που επικρατούσε χθες και να έπεσε στη θάλασσα. Ωστόσο η σύζυγός του έχει δηλώσει πως δεν έχει κάποιο πρόβλημα υγείας. Το δεύτερο σενάριο είναι ότι ζαλίστηκε ή σκόνταψε ή πήγε να βουτήξει και πνίγηκε. Το τρίτο σενάριο είναι και το χειρότερο καθώς μπορεί να έπεσε θύμα εγκληματικής ενέργειας.

Michael Mosley: H φωτογραφία ντοκουμέντο που τον δείχνει ζωντανό 

Τα βρετανικά μέσα αναφέρονται τις τελευταίες ώρες και στη φωτογραφία που ήρθε στο φως της δημοσιότητας ήρθαν φωτογραφίες στην οποία φαίνεται ο Michael Mosley να φορά καπέλο, να κρατά μια ομπρέλα και να περπατά σε κατοικημένη περιοχή.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Live News, ο Michael Mosley φαίνεται να έχει περάσει από το επικίνδυνο μονοπάτι και τα σπίτια της περιοχής και να βαδίζει στον κεντρικό δρόμο του χωριού Πέδι.

Οι αστυνομικοί ελέγχουν εξονυχιστικά το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας στην παραλία του Αγίου Νικολάου, απ’ όπου ξεκίνησε τη διαδρομή. Αρχικά επιβεβαιώνονται οι ισχυρισμοί της συζύγου του ότι τον αποχαιρέτισε. Στο υλικό από την κάμερα ο ίδιος φαίνεται να περνάει από το εστιατόριο.

Η φωτογραφία «δένει» με την μαρτυρία κατοίκου, που είναι από χθες γνωστή, ότι είδε τον Βρετανό παρουσιαστή να περιμένει σε μια στάση λεωφορείου.

Το Λιμενικό Σώμα της Σύμης δήλωσε ότι περίπου πέντε περιπολικά σκάφη -μαζί με όλα τα ιδιωτικά και εμπορικά σκάφη κοντά στο νησί- είναι ενήμερα για το περιστατικό και συνδράμουν στις έρευνες για τον Michael Mosley. «Όλα τα περιπολικά μας σκάφη ψάχνουν», δήλωσαν από το Λιμενικό Σώμα.

Η ομάδα αναζήτησης αποτελείται από 25 άτομα, συμπεριλαμβανομένων αστυνομικών, δυτών, εθελοντών και πυροσβεστών.

Μάλιστα, ένα ελικόπτερο αναπτύχθηκε από την Αθήνα περίπου στις 19:00 τοπική ώρα (6/6) στο πλαίσιο της έρευνας και χρησιμοποιείται από το πρωί της Παρασκευής (7/6).