Κοσμος

«Είσαι μια ανθυγιεινή ντροπή»: Σκληρό bodyshaming στη Μις Αλαμπάμα

Όταν της επιτέθηκαν τα τρολ του διαδικτύου, εκείνη είχε μια αποστομωτική απάντηση

Newsroom
5’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Η Μις Αλαμπάμα Σάρα Μίλικεν, η plus-size νικήτρια των καλλιστείων της Πολιτείας, απάντησε ολόσωστα στο bodyshaming που της έκαναν 

Σκληρό bodyshaming στη νικήτρια ενός διαγωνισμού ομορφιάς στην Αλαμπάμα των ΗΠΑ επιχείρησαν τρολ του διαδικτύου, ωστόσο υπολόγιζαν χωρίς την απάντησή της. Ο λόγος για τη νεαρή Σάρα Μίλικεν, η οποία φρόντισε να απαντήσει με ευγένεια στα σκληρά σχόλια για την εξωτερική της εμφάνιση και στις bodyshaming διαθέσεις αρκετών χρηστών των social media, με κάποιον από αυτούς να τη χαρακτηρίζει «μια ανθυγιεινή ντροπή».

Τρολ του διαδικτύου άρχισαν να την κοροϊδεύουν για την εμφάνισή της

Η 23χρονη ήταν πανευτυχής όταν κέρδισε το κορυφαίο βραβείο στον Αμερικανικό διαγωνισμό ομορφιάς. Αλλά η χαρά της δεν κράτησε πολύ, καθώς κάποιοι αποφάσισαν να χλευάσουν τόσο τη νίκη, όσο και το σώμα της, αρχίζοντας να κοροϊδεύουν τα κιλά και συνολικά τη διαφορετική εμφάνισή της σε σχέση με τα πρότυπα ομορφιάς που συνήθως προάγονται από τέτοιους διαγωνισμούς.  Όμως, η Μίλικεν είχε έτοιμη την απάντηση,

«Ακόμα και κάτι που πληκτρολογείτε σε έναν υπολογιστή μπορεί να έχει μόνιμο αντίκτυπο στους ανθρώπους», είπε σύμφωνα με την Daily Mail. «Αν και δεν βρίσκομαι σε αυτό το σημείο, μπορεί να οδηγήσει τους ανθρώπους να κάνουν κάποια πολύ άσχημα πράγματα στον εαυτό τους».

Ένας χρήστης έγραψε: «Νόμιζα ότι αυτός ήταν ένας διαγωνισμός ομορφιάς». Κάποιος άλλος πρόσθεσε: «Αυτό θεωρείται όμορφο στην Αλαμπάμα;». Άλλοι ήταν πιο ευγενικοί μαζί της, με έναν να γράφει: «Το να ξέρεις σημαίνει να την αγαπάς. Αυτή η νεαρή κοπέλα έχει χρυσή καρδιά και θα δώσει σε όποιον έχει ανάγκη ένα χέρι βοήθειας. Μια πανέμορφη υπέρβαρη ντίβα με στιλ, θράσος και πολύ κλάση. Την παρακολουθούσαμε όλο το Σαββατοκύριακο και προσευχηθήκαμε να επιστρέψει σπίτι με αυτόν τον τίτλο. Είναι μια καταπληκτική, γλυκιά νεαρή γυναίκα και πρόκειται να κάνει σπουδαία πράγματα».

Η νίκη της Μίλικεν ήταν η τρίτη της απόπειρα στον διαγωνισμό

Η Σάρα Μίλικεν είναι αποφασισμένη να μην αφήσει τη σκληρή κριτική να την κρατήσει πίσω καθώς προετοιμάζεται για τον τελικό που θα διεξαχθεί στη Φλόριντα την Ημέρα των Ευχαριστιών. «Θα είμαι ειλικρινής, μe ενόχλησαν τα σχόλια για περίπου πέντε λεπτά», πρόσθεσε. «Τα λόγια τους μπορεί να βλάψουν, ακόμα κι αν είναι διαδικτυακά. Πάντα ήθελα να διαδώσω τη θετικότητα και αυτό με έφερε σε θέση να κάνω ακριβώς αυτό».

Η νίκη της Μίλικεν ήταν η τρίτη της απόπειρα στον διαγωνισμό, λέγοντας ότι ελπίζει να ενισχύσει τη «θετική αυτοεικόνα ενισχύοντας τη φυσική εσωτερική ομορφιά».  Η βαθμολογία στο διαγωνισμό βασίζεται στην «προσωπικότητα, στην εμπιστοσύνη και στην επικοινωνία», σύμφωνα με τους διοργανωτές.

«Σιδεράκια, γυαλιά, δερματικά προβλήματα, διαφορετικά ύψη, βάρη και εμφανίσεις, είναι όλα μέρος της δημιουργίας του ξεχωριστού και μοναδικού ατόμου που είστε και που θέλουμε να γιορτάσουμε», αναφέρει ο ιστότοπος.

«Ανεξάρτητα από το πώς μοιάζει το σώμα σου, μπορείς να κάνεις ό,τι θέλεις»

Η Μίλικεν παραδέχτηκε ότι ήταν σοκαρισμένη από τα σχόλια για τη νίκη της, αλλά ταυτόχρονα έλαβε πολύ υποστήριξη από όλο τον κόσμο, κερδίζοντας 2.500 ακολούθους σε Instagram και Facebook μέσα σε μια νύχτα.

«Ανεξάρτητα από το πώς μοιάζει το σώμα σου, από όπου κι αν προέρχεσαι, μπορείς να κάνεις ό,τι θέλεις», είπε η Μίλικεν μετά τη νίκη της.

«Γνώρισα τόσες πολλές καταπληκτικές και καταξιωμένες γυναίκες. Αυτό ήταν σίγουρα το καλύτερο κομμάτι της βραδιάς».

Από τότε εκατοντάδες υποστηρικτές της έχουν κατακλύσει τα social της με προσφορές από φορέματα μέχρι προϊόντα ομορφιάς αξίας χιλιάδων δολαρίων για να τη βοηθήσουν στον επόμενο γύρο.