Κοσμος

Βλαντιμίρ Πούτιν: Βλακείες τα περί επίθεσης της Ρωσίας στο ΝΑΤΟ

Ξεκαθάρισε πως η χώρα του δεν έχει αυτοκρατορικές βλέψεις

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Βλαντιμίρ Πούτιν: «Βλακείες» χαρακτήρισε τα περί επίθεσης της Ρωσίας στο ΝΑΤΟ - Ξεκαθάρισε πως η χώρα του δεν έχει αυτοκρατορικές βλέψεις

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν διαβεβαίωσε χθες ότι η χώρα του δεν έχει «αυτοκρατορικές φιλοδοξίες». Ξεκαθάρισε, ακόμη, πως δεν σχεδιάζει να επιτεθεί στο NATO, δυο χρόνια και πλέον μετά την εισβολή του ρωσικού στρατού στην Ουκρανία.

«Μην αναζητάτε κάτι που δεν υπάρχει (...) μην ψάχνετε τις αυτοκρατορικές φιλοδοξίες μας. Δεν υπάρχουν», είπε ο Πούτιν σε δημοσιογράφους πρακτορείων ειδήσεων, απαντώντας σε ερώτηση του Γαλλικού Πρακτορείου για το ότι είχαν εγερθεί οι σημαίες της σύγχρονης Ρωσίας, της αυτοκρατορικής Ρωσίας και της ΕΣΣΔ μπροστά στην έδρα της Gazprom στην Αγία Πετρούπολη όπου έγινε η συνάντηση με τους δημοσιογράφους.

Ο Πούτιν άδραξε την ευκαιρία να καταγγείλει τους Δυτικούς που τον κατηγορούν ότι θέλει να αρχίσει στρατιωτική σύγκρουση με το NATO επιχειρηματολογώντας πως κατά συνέπεια οι χώρες τους πρέπει να προετοιμαστούν.

Βλαντιμίρ Πούτιν: Βλακείες τα περί επίθεσης της Ρωσίας στο ΝΑΤΟ

«Επινόησαν πως η Ρωσία θέλει να επιτεθεί στο NATO (...) Ποιος τον διανοήθηκε αυτό τον παραλογισμό; Βλακείες», είπε.

Η Μόσχα επέμενε για μήνες να διαψεύδει πως ετοιμαζόταν να εξαπολύσει επίθεση στην Ουκρανία, προτού τελικά προχωρήσει στην εισβολή την 24η Φεβρουαρίου 2022, κατηγορώντας τη Δύση πως χρησιμοποιούσε τον σύμμαχό της για να αποδυναμώσει και να καταστρέψει τη Ρωσία.

Παρότι το Κρεμλίνο αρνείται πως επιδιώκει να ανασυστήσει τη χαμένη αυτοκρατορία, η Μόσχα προχώρησε στην προσάρτηση πέντε ουκρανικών περιφερειών που ρώσοι αξιωματούχοι, συμπεριλαμβανομένου του κ. Πούτιν, επισημαίνουν ότι στο παρελθόν αποτελούσαν μέρος της ρωσικής αυτοκρατορίας και της σοβιετικής ένωσης.