Κοσμος

Νέα επίθεση με μαχαίρι στη Γερμανία - Εναντίον πολιτικού του ακροδεξιού AfD

Πληθαίνουν τα κρούσματα πολιτικής βίας - Τραυματίστηκε στο αυτί και στο στομάχι το θύμα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γερμανία: Επίθεση με μαχαίρι εναντίον πολιτικού του ΑfD - Σε κύκλους της άκρας αριστεράς αποδίδει το επεισόδιο το ακροδεξιό κόμμα - Έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο
Μέλος του γερμανικού ακροδεξιού κόμματος AfD δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι στο Μάνχαϊμ © EPA/Johannes Stein

Γερμανία: Επίθεση με μαχαίρι εναντίον πολιτικού του ΑfD - Σε κύκλους της άκρας αριστεράς αποδίδει το επεισόδιο το ακροδεξιό κόμμα - Έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο

Επίθεση με μαχαίρι δέχθηκε αργά χθες Τρίτη το βράδυ ο υποψήφιος της Εναλλακτικής για την Γερμανία (AfD) στις τοπικές εκλογές της Βάδης-Βυρτεμβέργης Χάινριχ Κοχ, όταν προσπάθησε να εμποδίσει τρεις άνδρες να καταστρέψουν αφίσες του κόμματός του σε κεντρική πλατεία του Μάνχαϊμ.

Επίθεση με μαχαίρι εναντίον πολιτικού του ΑfD στο Μάνχαϊμ

Σύμφωνα με ανακοίνωση της τοπικής οργάνωσης του AfD, ο Χάινριχ Κοχ τραυματίστηκε στο αυτί και στο στομάχι και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Το κόμμα απέδωσε την επίθεση σε ακροαριστερούς κύκλους και έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο το οποίο τράβηξε το θύμα και στο οποίο ακούγεται ο ίδιος να φωνάζει «Σταματήστε! Ακίνητοι!» σε έναν άνδρα ο οποίος απομακρύνεται τρέχοντας. Στο βίντεο διακρίνεται και το μαχαίρι του δράστη.

Συνελήφθη ύποπτος για την επίθεση - Αναζητώνται οι συνεργοί του

Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, ο ύποπτος για την επίθεση έχει συλληφθεί και αναζητώνται οι δύο συνεργοί του, οι οποίοι, σύμφωνα με το θύμα, κατάφεραν να διαφύγουν. «Είμαστε σοκαρισμένοι και απογοητευμένοι», δήλωσε ο πρόεδρος της AfD Βάδης-Βυρτεμβέργης Μάρκους Φρονμάιερ.

Η χθεσινοβραδινή επίθεση έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά επιθέσεων εναντίον πολιτικών που έχουν καταγραφεί τις τελευταίες εβδομάδες, με σοβαρότερη εκείνη της περασμένης Παρασκευής, όταν ο Αφγανός Σουλαϊμάν Αταέε δολοφόνησε έναν αστυνομικό και τραυμάτισε πέντε άτομα, μεταξύ των οποίων και τον Μίχαελ Στουρτσενμπέργκερ, πολιτικό του Κινήματος «Pax Europa», ο οποίος είναι γνωστός επικριτής του πολιτικού Iσλάμ.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.