Κοσμος

Αμαζόνιος: Όταν η Τζόρνταν άφησε τα πάντα πίσω της για τον Πιτιουρούκ

Γνωρίζοντας τη γυναίκα που αγάπησε τον αληθινό Ταρζάν

62222-137653.jpg
A.V. Team
8’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ένα love story γραμμένο στον Αμαζόνιο
© TikTok

Πώς μια 26χρονη αποφάσισε να αφήσει τα πάντα για να συναντήσει τον έρωτα της ζωής της στον Αμαζόνιο

Η ιστορία της Τζόρνταν και του Πιτιουρούκ, θα μπορούσε να είναι η πραγματική ιστορία του Ταρζάν και της Τζέιν που γράφεται τώρα που μιλάμε κάπου στον Αμαζόνιο.

Το πώς αυτό το ζευγάρι βρέθηκε και ερωτεύθηκε, θα μπορούσε πραγματικά να γίνει η ταινία, για την ώρα, όμως, η Jordan Hauenschild, που ζούσε στο Κουίνσλαντ της Αυστραλίας και ο ιθαγενής άνδρας από το Εκουαδόρ, με το όνομα Πιτιουρούκ, ζουν τον απόλυτο έρωτα, μέσα στην καταπράσινη ζούγκλα του Αμαζονίου.

Πριν από λίγο καιρό, κανένας δεν θα μπορούσε να πείσει τη νεαρή γυναίκα ότι θα συναντούσε τον πραγματικό Ταρζάν και θα τον ερωτευόταν μαζί με όλη την άγρια φύση του Αμαζονίου.

Για την ακρίβεια, η 26χρονη ξεφύλλιζε τυχαία τη σελίδα Explore στο Instagram της αργά ένα βράδυ του Δεκεμβρίου, όταν έπεσε πάνω στο προφίλ του 24χρονου Pitiuruk.

Αποφάσισε να του στείλει μήνυμα για να μάθει για τον πολιτισμό και τον τρόπο ζωής του.

«Απλώς έκανα το νυχτερινό σκρολάρισμά μου στο Instagram, πριν πέσω πάνω σε αυτόν τον πανέμορφο άνδρα που ανέβαζε απίστευτο περιεχόμενο από μία χώρα για την οποία δεν γνώριζα απολύτως τίποτα», εξήγησε η Τζόρνταν, μιλώντας για την απίστευτη περιπέτειά της στο news.com.au.

«Μου κίνησε τόσο πολύ την περιέργεια το πώς οι άνθρωποι εξακολουθούν να ζουν αυτόν τον τρόπο ζωής και σε κάποιο βαθμό ήξερα ότι υπάρχουν φυλές στον Αμαζόνιο, αλλά δεν είχα βρει ποτέ το χρόνο να μάθω περισσότερα για όλα αυτά. Έκανα, λοιπόν, κλικ στη σελίδα του και του έστειλα μήνυμα».

Μια ιστορία αγάπησες σε εξέλιξη στον Αμαζόνιο

Όπως εξήγησε η νεαρή γυναίκα, πιστεύει πολύ το ότι στη ζωή αξίζει να παίρνεις ρίσκα και να ζεις με πάθος την κάθε στιγμή και αυτό ακριβώς έκανε.

«Ποτέ δεν ξέρεις, μπορεί να καταλήξεις να βρεις τη μαγεία που δεν ήξερες ότι υπήρχε. Η δική μου έτυχε να βρίσκεται στην άλλη άκρη του κόσμου, σε μια χώρα που δεν είχα ακούσει ποτέ και δεν μιλάω τη γλώσσα της», εξηγεί μαγεμένη από αυτό που ζει το τελευταίο διάστημα.

Αμαζόνιος: Όταν η Τζόρνταν άφησε τα πάντα πίσω της για τον Πιτιουρούκ

Το ίδιο εκείνο βράδυ, η Τζόρνταν έστειλε μήνυμα στον Πιτιουρούκ, λέγοντάς του πόσο όμορφο είναι το περιεχόμενο που ποστάρει, αλλά και ο ίδιος, ενώ παράλληλα του εξηγούσε ότι θέλει να μάθει περισσότερα για τον πολιτισμό του.

«Δεν περίμενα ανταπόκριση, για να είμαι απόλυτα ειλικρινής», είπε.

Όμως, ο 24χρονος της απάντησε, αφήνοντάς την σοκαρισμένη από την αμεσότητα και την ευγένειά του.

«Δεν μπορούσα να πιστέψω ότι κάποιος από τη ζούγκλα του Αμαζονίου, σε αυτό το εξωτικό κομμάτι γης, μόλις μου απάντησε. Για ένα κορίτσι που ζει μια δυτική ζωή στην ακτή του Κουίνσλαντ, που πηγαίνει πάντα στην παραλία, που ζει σε ένα σπίτι, το να μιλάει με κάποιον από τον Αμαζόνιο που ζει σε μια καλύβα, ήταν τόσο σουρεαλιστικό», λέει η Τζόρνταν.

Το ζευγάρι άρχισε να συνομιλεί αμέσως και κάπως έτσι δεν άργησαν και οι βιντεοκλήσεις, όπου ο ένας ενημέρωνε τον άλλο για τον πολιτισμό και την καθημερινότητά του.

«Οι συζητήσεις μας αφορούσαν κυρίως τον τρόπο ζωής μας, τι κάνουμε κατά τη διάρκεια της ημέρας, τι τρώμε, πού κοιμόμαστε και απλά, πώς ζούμε. Του έδειχνα την κρεβατοκάμαρά μου, το γεγονός ότι έχουμε μπάνιο και την μπροστινή και πίσω αυλή μου – όλα αυτά τα μικρά απλά πράγματα. Και εκείνος, με ‘ξενάγησε’ σε μια μέρα της ζωής του στον Αμαζόνιο που ήταν μοναδική!

Αφήνοντας πίσω τα πάντα για ένα αγόρι που ζει στη ζούγκλα του Αμαζονίου

Η οικογένεια του Πιτιουρούκ βρίσκεται στην επαρχία Pastaza, Puyo καντόνι Αμαζονία Εκουαδόρ, όπου προσφέρουν ξεναγήσεις ως έναν τρόπο να εκπαιδεύουν τους άλλους για τον πολιτισμό των προγόνων τους.

Μετά από τέσσερις μήνες που περνούσαν σχεδόν κάθε μέρα μαζί στο τηλέφωνο, η Τζόρνταν πήρε το αεροπλάνο για τη Νότια Αμερική για να συναντήσει τον Πιτιουρούκ.

Είχε παραιτηθεί από τη δουλειά γραφείου 9-5, είχε κλείσει ένα ταξίδι με την Contiki στο Περού, την Αργεντινή και τη Βραζιλία - και είχε επίσης κανονίσει να συναντήσει τον άνδρα με τον οποίο ανέπτυσσε εδώ και μήνες αυτήν την κάπως αναπάντεχη στο βάθος και τη συναισθηματική της ένταση, σχέση.

«Δεν μπορούσα να πιστέψω ότι ήταν αληθινός. Ήταν η πρώτη μου φορά στο Εκουαδόρ και ήθελα απλώς να βεβαιωθώ ότι ήμουν πραγματικά καλοδεχούμενη, αλλά δεν μπορούσα να σταματήσω να χαμογελάω», θυμάται η Τζόρνταν από εκείνο το πρώτο της ταξίδι στην περιοχή.

@jordankh_

Part 4️⃣: The Next Step 🏠💭: Work 💪. Save 🥵💵 🕰️. Catch 👏 That 👏 Plane 👏 #series #lovestory #internationalcouple #lovestorytime #lovestorytheseries #lovestory❤️ #miniseries #viraltiktokvideo #viralvideo #globaltiktok #staytunedformore #viraltiktok #ecuador #australia #travel #traveltiktok @Pitiuruk @LATAM Airlines @Qantas @Flight Centre

♬ original sound - jordankh_

Οι επόμενες δύο εβδομάδες πέρασαν ζώντας και μαθαίνοντας τον τρόπο ζωής του Πιτιουρούκ. Και ενώ κανείς από τους δύο δεν μιλάει άπταιστα τη γλώσσα του άλλου, η νεαρή γυναίκα υποστηρίζει ότι ένα μεγάλο μέρος της σύνδεσής τους βασίζεται στη γλώσσα των ματιών και του σώματος.

«Αν υπάρχει η σπίθα, δεν έχει σημασία αν δεν μιλάει ο ένας τη γλώσσα του άλλου. Ποτέ δεν είχα τέτοια σύνδεση με κάποιον που να ξέρω ακριβώς πού βρίσκομαι. Όταν έφτασα, ο Pitiuruk είχε συνεργαστεί με την οικογένειά του για να σχεδιάσει ένα πρόγραμμα δύο εβδομάδων για μένα στην πρωτεύουσα και στη συνέχεια μέσα και γύρω από την περιοχή του σπιτιού τους (Pastaza)».

Το ζευγάρι πέρασε τέσσερις ημέρες στην πόλη και στα γύρω βουνά.

«Αφού εγκλιματιστήκαμε (το Κίτο βρίσκεται ψηλά πάνω από το επίπεδο της θάλασσας και αναφέρεται ως ‘η πόλη στα σύννεφα’), βάλαμε ένα μέλος της οικογένειας να μας οδηγήσει πέντε ώρες μέχρι το σπίτι της οικογένειας του Pitiuruk».

Όπως λέει η 26χρονη, η οικογένεια του νεαρού την υποδέχθηκε με ανοιχτές αγκαλιές και δεν υπήρξε στιγμή που να νιώσει άβολα στην επικοινωνία της μαζί τους.

«Η ζούγκλα μας είναι και δική σας ζούγκλα, μου έλεγαν».

 

@jordankh_

Moments in the Amazon 🍃 Through rivers, tropical mountainous terrain and lush rainforest, @Pitiuruk and his family welcomed me into their home Guayusa Runa 💚 @Runa #lovestory #internationalcouple #lovestorytime #lovestorytheseries #viraltiktokvideo #globaltiktok #ecuador #australia #travel #jungle #amazonrainforest #amazoniaecuatoriana

♬ The Beginning - Flawed Mangoes

«Απλώς του είπα: »Μπορώ πραγματικά να έρθω και να σε συναντήσω. Πες με τρελή, αλλά μπορούμε να το κανονίσουμε εδώ και τώρα», είχε πει αρχικά στον νεαρό, η κοπέλα από το Κουίνσλαντ, σίγουρα, όμως αυτό που συνέβη δεν το περίμενε.

Μετά από τέσσερις πτήσεις συνολικής διάρκειας άνω των 30 ωρών και στη συνέχεια μια πεντάωρη διαδρομή με λεωφορείο από την πρωτεύουσα του Εκουαδόρ, το Κίτο, στην Guayusa Runa (όνομα του σπιτιού της οικογένειας του Pitiuruk), έφτασε τελικά.

«Καθώς το αεροπλάνο προσγειωνόταν στο Κίτο, συνειδητοποίησα το μέγεθος της κατάστασης - είχα πάει από καπρίτσιο και με έναν αέρα τύπου “γιατί όχι” και επρόκειτο να συναντήσω κάποιον που δεν είχα δει ποτέ στην πραγματική ζωή».

Όμως, από τη στιγμή που τον είδε, δεν είχε νιώσει ποτέ πιο άνετα. Και δεν άργησαν να αναπτύξουν μία σχέση που θα έφτανε πέρα από τη φιλία, τελικά.

Δωρεές από αγνώστους για να βρεθεί ξανά το ζευγάρι

Και κάπως έτσι η Τζόρνταν ξυπνούσε κάθε πρωί υπό τον ήχο των τυμπάνων, επισκεπτόταν τοπικές φάρμες, βοηθούσε την οικογένεια να μαγειρέψει και βυθιζόταν στη φύση.

«Ζουν περίπου 15 λεπτά από την πλησιέστερη πόλη με ταξί. Και η πόλη έχει ό,τι χρειάζεσαι», λέει, εξηγώντας ότι για να μπορέσει η οικογένεια του μεγάλου της έρωτα να επιβιώσει πρέπει να τα πηγαίνει καλά με τους τουρίστες και να τους μυεί στην παράδοση και στον σεβασμό της φύσης του Αμαζονίου. «Και ο καλύτερος τρόπος για να γίνει αυτό είναι μέσω των πλατφορμών κοινωνικής δικτύωσης και της δημιουργίας μιας διαδικτυακής παρουσίας. Έπρεπε να ενσωματωθούν στην κατανόηση του τρόπου χρήσης του διαδικτύου και να δημιουργήσουν έναν ιστότοπο για να διατηρήσουν τον τρόπο ζωής τους. Για να μπορέσουν να ζήσουν. Ωστόσο, δεν θέλουν με τίποτα να αλλάξουν τον τρόπο που ζουν – είναι απόλυτα ευτυχισμένοι με όσα έχουν»

Η νεαρή κοπέλα ανέφερε ότι ο Πιτιουρούκ φιλοδοξεί μια μέρα να εργαστεί και να ταξιδέψει σε άλλες χώρες και ονειρεύεται να εξασφαλίσει εργασία ως μοντέλο ιθαγενών, ώστε να προωθήσει και να εκπαιδεύσει άλλους για τον πολιτισμό του και να στηρίξει την οικογένειά του.

Η Τζόρνταν δήλωσε ότι κατά τη διάρκεια της παραμονής της ανέπτυξε με τον Pitiuruk μια «μαγική και αναμφισβήτητη» σύνδεση που τη συγκλόνισε.

«Ειλικρινά, δεν είχα ιδέα πώς θα εξελίσσονταν οι διακοπές μου, αλλά το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι ήταν κινηματογραφικές», δήλωσε στο news.com.au.

«Όλα ήταν τόσο μαγικά όσο μπορείτε να φανταστείτε. Ήταν καλύτερα και απ’ ό,τι θα μπορούσα να ονειρευτώ».

Καθώς το ζευγάρι μάθαινε περισσότερα ο ένας για τον άλλον, τα συναισθήματά τους γίνονταν επίσης πιο δυνατά.

Όμως η Τζόρνταν έπρεπε τελικά να επιστρέψει στην πατρίδα της, την Αυστραλία.

Όταν μοιράστηκε την ιστορία της στο TikTok, έγινε αμέσως viral με ανθρώπους από όλο τον κόσμο να της λένε πόσο τυχερή ήταν γι’ αυτό που έζησε και να τη ρωτάνε πώς σκοπεύει να συνεχίσει αυτή τη σχέση.

«Το έκανα όλο αυτό και άξιζε 110% το ρίσκο και ποτέ δεν σκέφτηκα ότι θα ήμουν τόσο ευτυχισμένη. Κάντε αυτό το άλμα», απάντησε χαρακτηριστικά. Το ωραιότερο; Τα εκατομμύρια των ανθρώπων που παρακολούθησαν την ιστορία αγάπης τους μέσω του Tik Tok αποφάσισαν να «χορηγήσουν» το επόμενο ταξίδι της Τζόρνταν στον Αμαζόνιο, έτσι ώστε το ζευγάρι να μη μείνει για πολύ καιρό μακριά.

«Βάλαμε και οι δύο τα κλάματα, επειδή δεν περιμέναμε τέτοια ανταπόκριση και επειδή ξέραμε ότι μπορεί να κάναμε και έναν χρόνο μέχρι να ξαναβρεθούμε», εξηγεί η Τζόρνταν που πλέον περιμένει πώς και πώς το επόμενο ταξίδι που θα τη φέρει κοντά στον Πιτιουρούκ.

ΠΗΓΗ: New York Post

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το ευάλωτο Λος Άντζελες: Η 5η πλουσιότερη πολιτεία με το φτωχό δημόσιο ταμείο
Το ευάλωτο Λος Άντζελες: Η 5η πλουσιότερη πολιτεία με το φτωχό δημόσιο ταμείο

Παρότι τα προβλήματα δεν λύνονται με το να τους ρίχνεις λεφτά, ένας πληθυσμός 40 εκατομμυρίων μαζί με ένα τόσο εκτεταμένο δίκτυο υποδομών σημαίνει τεράστιες δημόσιες ανάγκες και πολυδάπανους μηχανισμούς

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.