Κοσμος

Βρετανία: Πανωλεθρία για τους Συντηρητικούς προβλέπουν οι δημοσκοπήσεις

Tρίτο κόμμα αναμένεται να είναι οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βρετανία: Προβάδισμα 30 μονάδων έχουν οι Εργατικοί έναντι των Συντηρητικών του Ρίσι Σούνακ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της YouGov για τους Times.
Οι δημοσκοπήσεις δίνουν συστηματικά προβάδισμα στους Εργατικούς του Κιρ Στάρμερ © EPA/Jessica Taylor

Βρετανικές εκλογές: Το Εργατικό Κόμμα οδεύει σε ιστορική πλειοψηφία

Οι Εργατικοί βρίσκονται σε καλό δρόμο για τη μεγαλύτερη εκλογική νίκη στην ιστορία τους στις επερχόμενες βρετανικές εκλογές, ξεπερνώντας τον αριθμό των εδρών που κέρδισε ο Τόνι Μπλερ το 1997, σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενεργήθηκε σήμερα σε περισσότερους από 50.000 ανθρώπους.

Η δημοσκόπηση της YouGov έδειξε ότι ο σερ Κiρ Στάρμερ μπορεί να κερδίσει 422 έδρες, με τους Συντηρητικούς να περιορίζονται σε 140 βουλευτές. Η δημοσκόπηση ανά έδρα δείχνει επίσης ότι η εκλογική επιρροή των Συντηρητικών έχει μειωθεί από τον Μάρτιο, παρά τον πολιτικό αιφνιδιασμό που σχεδιάστηκε για να κλείσει η ψαλίδα με τους Εργατικούς.

Τα αποτελέσματα, όπως προβλέπονται, θα είναι το χειρότερο αποτέλεσμα των Συντηρητικών εδώ και περισσότερο από έναν αιώνα.
Οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες αναμένεται να κερδίσουν σαράντα έδρες εις βάρος των Συντηρητικών και να γίνουν το τρίτο μεγαλύτερο κόμμα για πρώτη φορά από το 2015.

Τέσσερις υπουργοί αναμένεται να χάσουν τις έδρες τους, μεταξύ των οποίων ο Τζέρεμι Χαντ, ο υπουργός Οικονομικών, και ο Γκραντ Σαπς, ο υπουργός Άμυνας. Η Πένι Μορντό, η οποία μαζί με τον Σαπς θεωρείται ως πιθανή υποψήφια για την ηγεσία, θα μπορούσε να χάσει την έδρα από τους Εργατικούς.
Πηγή: The Times


ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.