Κοσμος

Βρέθηκαν άδεια φέρετρα στον Πύργο του Άιφελ που έγραφαν: «Γάλλοι στρατιώτες από την Ουκρανία»

Φόβοι για ρωσική προβοκάτσια

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κλειστός για πέμπτη ημέρα ο Πύργος του Άιφελ
© Unsplash

Παρίσι: Φέρετρα βρέθηκαν στον Πύργο του Άιφελ

Η γαλλική αστυνομία συνέλαβε τρία άτομα τη Δευτέρα, αφού το Σάββατο βρέθηκαν κοντά στον Πύργο του Άιφελ στο Παρίσι πέντε άδεια φέρετρα τυλιγμένα σε γαλλικές σημαίες με τις λέξεις «Γάλλοι στρατιώτες από την Ουκρανία».

Οι εισαγγελείς ζήτησαν να απαγγελθούν κατηγορίες σε βάρος των τριών ατόμων, που κατάγονται από τη Βουλγαρία, τη Γερμανία και την Ουκρανία και είναι όλοι κάτω των 30 ετών, για βία εκ προμελέτης.

Οι εισαγγελείς δήλωσαν ότι το να αφήνουν φέρετρα στους πρόποδες του Πύργου του Άιφελ ήταν μια πράξη ψυχολογικής βίας.

Η Γαλλία θα μπορούσε σύντομα να στείλει στρατιωτικούς εκπαιδευτές στην Ουκρανία παρά τις ανησυχίες ορισμένων συμμάχων και την κριτική της Ρωσίας, δήλωσαν διπλωματικές πηγές στο Reuters την περασμένη εβδομάδα.

Η γαλλική εφημερίδα Le Monde, επικαλούμενη έγγραφα ασφαλείας, ανέφερε ότι οι τρεις άνδρες είχαν έρθει σε επαφή με έναν άνδρα που θεωρείται ύποπτος ότι είχε ψεκάσε με μπογιά το Μνημείο Shoah στο Παρίσι, ένα μουσείο Ολοκαυτώματος, στα μέσα Μαΐου.

Τον Νοέμβριο, οι Γάλλοι εισαγγελείς ξεκίνησαν έρευνα για το αν δύο Μολδαβοί που παραδέχθηκαν ότι έβαψαν αστέρια του Δαβίδ στους τοίχους παρισινών ακινήτων το έκαναν κατ' εντολή κάποιου στο εξωτερικό.

Μετά από δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για καθοδήγηση των Μολδαβών από ένα άτομο στη Ρωσία, η εισαγγελία δήλωσε ότι κάποιος από το εξωτερικό είχε επικοινωνήσει τηλεφωνικά με το ζευγάρι στα ρωσικά.

Πηγή: Reuters

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.