Κοσμος

«Κωλοτούμπα» Φάρατζ: Θα είναι τελικά υποψήφιος στις βρετανικές εκλογές

Έχει θέσει επτά φορές ανεπιτυχώς υποψηφιότητα για το κοινοβούλιο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
«Κωλοτούμπα» Φάρατζ: Θα είναι τελικά υποψήφιος στις βρετανικές εκλογές
© EPA/DAN ANDERSON

Νάιτζελ Φάρατζ: Θα είναι τελικά υποψήφιος στις εκλογές της Βρετανίας

Ο Νάιτζελ Φάρατζ, o πολιτικός που συνέβαλε στην υπεράσπιση της αποχώρησης της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε τη Δευτέρα ότι θα είναι υποψήφιος στις εκλογές του επόμενου μήνα και ότι θα ηγηθεί του Μεταρρυθμιστικού Κόμματος, γεγονός που αποτελεί πλήγμα για τον πρωθυπουργό Ρίσι Σουνάκ.

Η απόφαση του Φάρατζ, ο οποίος είναι πλέον τηλεοπτικός παρουσιαστής και προηγουμένως επίτιμος πρόεδρος του Μεταρρυθμιστικού Κόμματος, θα ενισχύσει το προφίλ του κινήματός του και θα προκαλέσει τους κυβερνώντες Συντηρητικούς του Σούνακ για την υποστήριξη των ψηφοφόρων με δεξιό προσανατολισμό.

Ο Φάρατζ είχε δηλώσει προηγουμένως ότι δεν θα έθετε υποψηφιότητα στην ψηφοφορία της 4ης Ιουλίου προκειμένου να βοηθήσει τον φίλο του Ντόναλντ Τραμπ να δώσει τη μάχη στις αμερικανικές εκλογές αργότερα φέτος.

«Αποφάσισα ότι άλλαξα γνώμη», δήλωσε ο Φάρατζ σε συνέντευξη Τύπου. «Δεν είναι πάντα σημάδι αδυναμίας, θα μπορούσε ενδεχομένως να είναι σημάδι δύναμης».

Ο Φάρατζ έχει θέσει επτά φορές ανεπιτυχώς υποψηφιότητα για το κοινοβούλιο, αλλά εξακολουθεί να είναι ένας από τους πιο επιδραστικούς Βρετανούς πολιτικούς της γενιάς του, ασκώντας πίεση σε μια σειρά από πρωθυπουργούς να πάρουν πιο σκληρές θέσεις για την Ευρώπη και τη μετανάστευση.

Στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές του 2019, το κόμμα του Φάρατζ αποφάσισε να μην διεκδικήσει έδρες που κατείχαν οι Συντηρητικοί, των οποίων ηγείτο τότε ο Μπόρις Τζόνσον, για να αποφύγει τη διάσπαση της ψήφου υπέρ του Brexit.

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το αντιπολιτευόμενο Εργατικό Κόμμα βρίσκεται σε τροχιά νίκης αυτή τη φορά, με τους Συντηρητικούς να κοιτάζουν μπροστά σε ένα από τα χειρότερα αποτελέσματα στην ιστορία τους.

Η υποστήριξη του κόμματος κυμαίνεται περίπου στο 10% σε εθνικό επίπεδο, δίνοντας στο κόμμα το τρίτο υψηλότερο ποσοστό ψήφων, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις.

Πηγή: Reuters

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.