Κοσμος

Oυκρανία: Χτύπημα σε προηγμένα αμυντικά σύστημα εντός Ρωσίας

Μετά το πράσινο φως των ΗΠΑ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το αμερικανικό σύστημα εκτόξευσης πυραύλων HIMARS χρησιμοποιείται από τον ουκρανικό στρατό
Το αμερικανικό σύστημα εκτόξευσης πυραύλων HIMARS χρησιμοποιείται από τον ουκρανικό στρατό © EPA/POOL

Oυκρανία: Χτύπημα σε προηγμένα αμυντικά σύστημα εντός Ρωσίας

Τα ουκρανικά στρατεύματα χρησιμοποίησαν πυραύλους Himars που προμήθευσαν οι ΗΠΑ για να καταστρέψουν ένα προηγμένο σύστημα αεράμυνας εντός της Ρωσίας, καθώς το Κρεμλίνο προειδοποίησε την Ουάσινγκτον ότι θα μπορούσε να υποστεί «μοιραίες συνέπειες» για την υποστήριξη των διασυνοριακών επιθέσεων.

Αρκετοί πύραυλοι θεωρείται ότι έπληξαν μια εγκατάσταση αεράμυνας στο Μπέλγκοροντ της Ρωσίας, η οποία ήταν εξοπλισμένη με πυραύλους εδάφους-αέρος S-300/400.

Φωτογραφίες από τα επακόλουθα της επίθεσης φαίνεται να δείχνουν φωτιές να μαίνονται από κατεστραμμένα οχήματα, με καπνό να υψώνεται στον αέρα. Εξυπακούεται ότι το πλήγμα σημειώθηκε την Κυριακή.

Νωρίτερα, ο Σεργκέι Ριάμπκοφ, αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Μόσχας, δήλωσε ότι οι ΗΠΑ θα αντιμετωπίσουν «μοιραίες συνέπειες» εάν επιτρέψουν στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει αμερικανικά όπλα για επιθέσεις στο εσωτερικό της Ρωσίας.

Οι ΗΠΑ έχουν επιτρέψει μέχρι στιγμής στο Κίεβο να πλήττει στόχους εντός της Ρωσίας μόνο εάν αποτελούν άμεση απειλή για τις ουκρανικές δυνάμεις. 

Ο Ζελένσκι δήλωσε το Σαββατοκύριακο ότι το Κίεβο είναι ευγνώμων στην Ουάσινγκτον που του επέτρεψε να χρησιμοποιήσει πυραυλικά συστήματα HIMARS αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό. Η Ουκρανία υποστηρίζει εδώ και καιρό ότι οι περιορισμοί στον τρόπο με τον οποίο μπορεί να χρησιμοποιεί όπλα που προμηθεύεται από τη Δύση περιορίζουν σοβαρά την ικανότητά της να αμύνεται.

Πηγή: Reuters

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.