Κοσμος

O Ντόναλντ Τραμπ έκανε λογαριασμό στο TikTok και μετρά 3,7 εκατ. ακόλουθους σε μια ημέρα

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ απέκτησε προφίλ στην πλατφόρμα την οποία είχε επιχειρήσει να απαγορεύσει

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ντόναλντ Τραμπ: Απέκτησε λογαριασμό στο TikTok - Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών προσέλκυσε 3,7 εκατομμύρια ακόλουθους σε λίγες ώρες.
Λογαριασμό στο TikTok απέκτησε ο Ντόναλντ Τραμπ © EPA/Peter Foley

Ντόναλντ Τραμπ: Απέκτησε λογαριασμό στο TikTok - Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών προσέλκυσε 3,7 εκατομμύρια ακόλουθους σε λίγες ώρες.

Μόλις μια ημέρα μετά την ένταξή του στο TikTok, ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος για την προεδρία Ντόναλντ Τραμπ είχε προσελκύσει 3,7 εκατομμύρια ακόλουθους στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που προσπάθησε να απαγορεύσει ως πρόεδρος για λόγους εθνικής ασφάλειας.

Ντόναλντ Τραμπ: Απέκτησε TikTok και μετρά 3,7 εκατ. ακόλουθους

Η απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να συμμετάσχει στο TikTok θα μπορούσε να βοηθήσει τον πρώην πρόεδρο να προσεγγίσει νεότερους ψηφοφόρους στην τρίτη υποψηφιότητά του για τον Λευκό Οίκο, την ώρα που μαίνεται η κόντρα του με τον Τζο Μπάιντεν ενόψει των προεδρικών εκλογών της 5ης Νοεμβρίου.

Η ομάδα του Μπάιντεν βρίσκεται ήδη στο TikTok, με περισσότερους από 340.000 ακόλουθους, αν και ο νυν πρόεδρος των ΗΠΑ έχει υπογράψει νομοσχέδιο το οποίο μπορεί να απαγορεύσει την εφαρμογή, η οποία χρησιμοποιείται από 170 εκατομμύρια Αμερικανούς, εάν η κινεζικής ιδιοκτησίας ByteDance δεν την εκποιήσει.

Ο Τραμπ δημοσίευσε ένα πρώτο βίντεο στον λογαριασμό του, ο οποίος έχει τη διεύθυνση @realdonaldtrump, το βράδυ του Σαββάτου. Το βίντεο, το οποίο έχει περισσότερες από 56 εκατομμύρια προβολές, δείχνει τον Τραμπ να χαιρετά τους θαυμαστές του σε έναν αγώνα μεικτών πολεμικών τεχνικών στο Νιούαρκ του Νιου Τζέρσεϊ.

Ο Τραμπ ανέφερε σε δήλωσή του ότι «θα χρησιμοποιήσει κάθε διαθέσιμο εργαλείο για να μιλήσει απευθείας με τον αμερικανικό λαό».

Η ByteDance αμφισβητεί στα δικαστήρια τη νομοθεσία που της απαιτεί να πουλήσει το TikTok έως τον επόμενο Ιανουάριο, διαφορετικά θα τεθεί αντιμέτωπη με απαγόρευση. Ο Λευκός Οίκος λέει ότι θέλει να δει την κινεζική κυριότητα να τερματίζεται για λόγους εθνικής ασφάλειας.

Η TikTok υποστηρίζει ότι δεν θα μοιραστεί δεδομένα χρηστών από τις ΗΠΑ με την κινεζική κυβέρνηση και ότι έχει λάβει ουσιαστικά μέτρα για την προστασία του απορρήτου των χρηστών της.

Ο Τραμπ είχε επιχειρήσει να απαγορεύσει το TikTok ως πρόεδρος

Η προσπάθεια του Τραμπ να απαγορεύσει το TikTok το 2020, όταν ήταν πρόεδρος, μπλοκαρίστηκε από τα δικαστήρια. Μόλις τον Μάρτιο είπε ότι η πλατφόρμα αποτελεί απειλή για την εθνική ασφάλεια, αλλά και ότι η απαγόρευσή της θα έβλαπτε ορισμένους νέους και μόνο θα ενίσχυε τις πλατφόρμες της Meta όπως το Facebook, τις οποίες έχει επικρίνει έντονα.

Ο Τραμπ έχει ήδη ενεργή παρουσία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με περισσότερους από 87 εκατομμύρια ακόλουθους στο X και πάνω από 7 εκατομμύρια ακόλουθους στη δική του πλατφόρμα, Truth Social, όπου δημοσιεύει σχεδόν καθημερινά.

(Με πληροφορίες του Reuters)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.