Κοσμος

Γαλλία: Κοντά στο 40% το ποσοστό της ακροδεξιάς στις ευρωεκλογές - Δημοσκόπηση στη Le Monde

Μάχη για τη δεύτερη θέση - Πώς διαμορφώνονται τα ποσοστά

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ευρωεκλογές 2024 στη Γαλλία: Η ακροδεξιά θα λάβει περίπου το 40% των ψήφων, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Le Monde - Μάχη για τη δεύτερη θέση.
Το κόμμα «Εθνικός Συναγερμός» της Μαρίν Λεπέν φέρεται να λαμβάνει περίπου το 33% των ψήφων στις γαλλικές ευρωεκλογές © EPA/Andre Pain

Ευρωεκλογές 2024 στη Γαλλία: Η ακροδεξιά θα λάβει περίπου το 40% των ψήφων, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Le Monde - Μάχη για τη δεύτερη θέση. 

Σαφέστατο είναι ενόψει των ευρωεκλογών της ερχόμενης Κυριακής το προβάδισμα της ακροδεξιάς στη Γαλλία, η οποία συνολικά θα κινηθεί περί το 40%, με το κόμμα «Εθνικός Συναγερμός» της Μαρίν Λεπέν να λαμβάνει περίπου το 33% των ψήφων, όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα δημοσκόπησης του γαλλικού Ινστιτούτου Ipsos που δημοσιεύονται σήμερα στην εφημερίδα Le Monde.

Ευρωεκλογές 2024 στη Γαλλία: Δημοσκοπικό προβάδισμα της ακροδεξιάς

Αμφίρροπη είναι η μάχη για την δεύτερη θέση, με το κόμμα «Αναγέννηση» της παράταξης Μακρόν να κινείται περί τό 16% και το Σοσιαλιστικό Κόμμα να κινείται περί το 14,5%.

Ακολουθούν το αριστερό κόμμα της «Ανυπότακτης Γαλλίας» του Ζαν-Λικ Μελανσόν, το οποίο κινείται περί το 8%, οι κεντροδεξιοί Ρεπουμπλικάνοι, που κινούνται περί το 7%, οι Οικολόγοι, που κινούνται περί το 6%, το ακροδεξιό κόμμα του Ερίκ Ζεμούρ, που κινείται περί το 5%, και το Κομμουνιστικό Κόμμα, που κινείται περί το 2%.

Θα υπερβεί το 50% η αποχή στις γαλλικές ευρωεκλογές

Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, η αποχή θα υπερβεί το 50%, ενώ σε ό,τι αφορά τις νεότερες γενιές, δηλαδή τους κάτω των 34 ετών, εκτιμάται ότι θα ψηφίσει ο ένας στους τρεις.

Το όριο για να εκλέξει ένα κόμμα ευρωβουλευτή στη Γαλλία βρίσκεται στο 5%, ενώ τα κόμματα που λαμβάνουν κάτω από το 3% χάνουν το δικαίωμα αποζημίωσης για την κάλυψη των προεκλογικών τους δαπανών.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.