Κοσμος

Κωνσταντινούπολη: Τα αιτία κατάρρευσης της πολυκατοικίας με τον έναν νεκρό

Σε συναγερμό οι αρχές για τη διάσωση εγκλωβισμένων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
χαλασματα, διασωστες, γκρεμισμενη πολυκατοικια
Μεγάλος αριθμός σωστικών συνεργείων και ομάδων πρώτων βοηθειών έσπευσαν στο σημείο © Χ/Hürriyet Daily News

Το τετραώροφο συγκρότημα κατοικιών κατέρρευσε το πρωί της Κυριακής στην περιοχή Küçükçekmece στην Κωνσταντινούπολη

Την αιτία κατάρρευσης του κτηρίου στην Κωνσταντινούπολη που είχε σαν αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένα άτομο και να τραυματιστούν άλλα οκτώ αποκάλυψε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Πολεοδομίας της Τουρκίας  Μεχμέτ Οζχασεκί.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d1pmgagep02h)

Όπως είπε στο κτήριο είχε προστεθεί παράνομα 1,5 όροφος. Επίσης στην κατασκευή του χρησιμοποιήθηκε θαλάσσια άμμος. Τέλος έγινε παρέμβαση στο κτίριο που θα διαταράσσει τη στατικότητα του.

Επιχείρηση για τη διάσωση εγκλωβισμένων

Το τετραώροφο συγκρότημα κατοικιών κατέρρευσε το πρωί της Κυριακής (2.6) στην περιοχή Küçükçekmece στην Κωνσταντινούπολη, θέτοντας σε συναγερμό τις αρχές που έχουν σπεύσει για τη διάσωση εγκλωβισμένων.

Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα διασώθηκαν τραυματισμένοι δύο άνθρωποι που είχαν εγκλωβιστεί στα ερείπια ενώ οι διασώστες επιχειρούν ακόμα στο σημείο. Τα τουρκικά ΜΜΕ ακούγονται φωνές κάτω από τα συντρίμμια. Έως τώρα επτά άτομα ανασύρθηκαν τραυματισμένα.

Την πληροφορία επιβεβαίωσε ο νομάρχης Κωνσταντινούπολης Νταβούτ Γκιουλ, διευκρινίζοντας ότι επρόκειτο ένα κτήριο που κατασκευάστηκε το 1988. Στο ισόγειο του κτηρίου λειτουργούσε επιχείρηση, στον πρώτο όροφο υπήρχαν γραφεία, ενώ στους επάνω ορόφους κατοικούσαν οικογένειες.

Μεγάλος αριθμός σωστικών συνεργείων της Υπηρεσίας Αντιμετώπισης Φυσικών Καταστροφών και Έκτακτων Καταστάσεων (AFAD) και ομάδων πρώτων βοηθειών με ασθενοφόρα έσπευσαν στο σημείο.

Στην Κωνσταντινούπολη, ωστόσο, υπάρχει εδώ και μήνες ο φόβος για έναν επικείμενο, μεγάλο σεισμό που θα οδηγήσει στην κατάρρευση πολλών παλαιών κτιρίων.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.