Κοσμος

Κτίριο κατέρρευσε στην Κωνσταντινούπολη - Επιχείρηση για τη διάσωση εγκλωβισμένων

Οι αρχές αναζητούν στα συντρίμμια πολίτες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εικόνα από τα τουρκικά ΜΜΕ από τις προσπάθειες διασωστών για την ανάσυρση των εγκλωβισμένων από τα συντρίμμια του κτιρίου που κατέρρευσε στην Κωνσταντινούπολη
Κωνσταντινούπολη: Κατάρρευση κτιρίου και έρευνα για εγκλωβισμένους © Youtube / Habertürk TV

Κωνσταντινούπολη: Κατάρρευση κτιρίου έθεσε σε συναγερμό τις αρχές που αναζητούν τους εγκλωβισμένους στα συντρίμμια

Τετραώροφο συγκρότημα κατοικιών κατέρρευσε το πρωί της Κυριακής (2.6) στην περιοχή Küçükçekmece στην Κωνσταντινούπολη, θέτοντας σε συναγερμό τις αρχές που έχουν σπεύσει για τη διάσωση εγκλωβισμένων

Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα διασώθηκαν τραυματισμένοι δύο άνθρωποι που είχαν εγκλωβιστεί στα ερείπια ενώ οι διασώστες επιχειρούν ακόμα στο σημείο. Τα τουρκικά ΜΜΕ ακούγονται φωνές κάτω από τα συντρίμμια. Έως τώρα επτά άτομα ανασύρθηκαν τραυματισμένα. Την πληροφορία επιβεβαίωσε ο νομάρχης Κωνσταντινούπολης Νταβούτ Γκιουλ, διευκρινίζοντας ότι επρόκειτο ένα κτήριο που κατασκευάστηκε το 1988. Στο ισόγειο του κτηρίου λειτουργούσε επιχείρηση, στον πρώτο όροφο υπήρχαν γραφεία, ενώ στους επάνω ορόφους κατοικούσαν οικογένειες.

Μεγάλος αριθμός σωστικών συνεργείων της Υπηρεσίας Αντιμετώπισης Φυσικών Καταστροφών και Έκτακτων Καταστάσεων (AFAD) και ομάδων πρώτων βοηθειών με ασθενοφόρα έσπευσαν στο σημείο. 

Ακόμη δεν είναι γνωστός ο λόγος της κατάρρευσης. Στην Κωνσταντινούπολη, ωστόσο, υπάρχει εδώ και μήνες ο φόβος για έναν επικείμενο, μεγάλο σεισμό που θα οδηγήσει στην κατάρρευση πολλών παλαιών κτιρίων. 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.