Κοσμος

Σκότωσαν στη φυλακή τον Robert Pickton - Τάιζε τα θύματά του στα γουρούνια της φάρμας του

Είχε καταδικαστεί σε ισόβια το 2007

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Robert Pickton: Νεκρός μετά από επίθεση σε φυλακή ο serial killer - Δολοφονούσε γυναίκες και τις τάιζε στα γουρούνια της φάρμας του

O Robert Pickton, που καταδικάστηκε σε ισόβια για τη δολοφονία 26 γυναικών υπέκυψε στα τραύματά του δύο εβδομάδες μετά την επίθεση που δέχθηκε σε φυλακή του Καναδά. Ο Pickton δέχθηκε επίθεση από 51χρονο συγκρατούμενό του.

Robert Pickton: Ο serial killer που σκότωνε γυναίκες και τις τάιζε στα γουρούνια

Ο Robert Pickton είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη το 2007. H αστυνομία ξεκίνησε τις έρευνες στο αγρόκτημα του κατά συρροή δολοφόνου στο προάστιο Πορτ Κόκιτλαμ του Βανκούβερ πριν από 22 χρόνια στο πλαίσιο μιας πολυετούς έρευνας για τις εξαφανίσεις δεκάδων γυναικών από κακόφημες περιοχές του Βανκούβερ. Στη φάρμα βρέθηκαν λείψανα ή το DNA 33 γυναικών. Ο ίδιος είχε ομολογήσει περήφανα ότι σκότωσε 46 γυναίκες. 

Σοκαριστικά ήταν τα στοιχεία που ήρθαν στο φως κατά τη διάρκεια της δίκης του. Μάρτυρας κατηγορίας κατέθεσε ότι ο Robert Pickton τού είχε περιγράψει πώς στραγγάλιζε τα θύματά του και τα τάιζε στα γουρούνια του. Αξιωματούχοι υγειονομικών υπηρεσιών είχαν προειδοποιήσει κάποτε γείτονες του serial killer για το ενδεχόμενο το κρέας που ίσως είχαν αγοράσει από το χοιροστάσιό του να περιείχε ανθρώπινα λείψανα.

Ανακουφισμένοι δηλώνουν οι συγγενείς των θυμάτων του Robert Pickton

Η Σίνθια Κάρντιναλ, η αδελφή της οποίας είχε δολοφονηθεί από τον Robert Pickton δήλωσε ότι ο θάνατος του serial killer θα της επιτρέψει πλέον να ησυχάσει. «Θα φέρει ανακούφιση, δεν θα πω για όλες, αλλά για τις περισσότερες οικογένειες των θυμάτων. Επιτέλους, μπορώ τώρα να προχωρήσω και να αφήσω πίσω μου αυτή την υπόθεση».