Κοσμος

Πούτιν, Όρμπαν και Σαλβίνι εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στον Τραμπ μετά την καταδίκη

«Ένας έντιμος άνθρωπος που βάζει πρώτη την Αμερική - Θύμα πολιτικής δίκης»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ντόναλντ Τραμπ: Κρεμλίνο, Όρμπαν και Σαλβίνι έσπευσαν να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στον πρώτο πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ που καταδικάζεται.
Στηρίζουν τον Ντόναλντ Τραμπ μετά την καταδίκη Κρεμλίνο, Όρμπαν και Σαλβίνι © EPA/Peter Foley

Ντόναλντ Τραμπ: Κρεμλίνο, Όρμπαν και Σαλβίνι έσπευσαν να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στον πρώτο πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ που καταδικάζεται.

Ελάχιστος έως μηδενικός ήταν ο διεθνής σχολιασμός της καταδικαστικής απόφασης κατά του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος έγινε ο πρώτος πρώην πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών που καταδικάζεται για την διάπραξη εγκλήματος.

Καταδίκη Τραμπ: Για πολιτική δίωξη κάνει λόγο το Κρεμλίνο

Οι περισσότερες κυβερνήσεις, συμπεριλαμβανομένης της Ουάσινγκτον, απέφυγαν να σχολιάσουν την ετυμηγορία με το αιτιολογικό της αποφυγής σχολιασμού δικαστικών αποφάσεων και εν εξελίξει δικαστικών διαδικασιών.

Οι μοναδικές διεθνείς αντιδράσεις, όλες υποστηρικτικές προς τον Ντόναλντ Τραμπ, προέρχονται από το Κρεμλίνο, τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν και τον επικεφαλής της ακροδεξιάς ιταλικής Λέγκα, Ματέο Σαλβίνι.

Σύμφωνα με το Κρεμλίνο, η καταδικαστική απόφαση δείχνει ότι στις Ηνωμένες Πολιτείες «χρησιμοποιούν όλα τα νόμιμα και παράνομα μέσα για να ξεφορτωθούν τους πολιτικούς αντιπάλους».

«Αν μιλάμε για τον Τραμπ, το γεγονός της απλής εξάλειψης, στην πραγματικότητα, πολιτικών αντιπάλων με όλα τα δυνατά μέσα, νόμιμα και παράνομα, είναι γεγονός», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

Μηνύματα στήριξης σε Τραμπ από το εθνολαϊκιστικό μπλοκ της ΕΕ

«Ξέρω ότι ο Πρόεδρος @realDonaldTrump είναι ένας έντιμος άνθρωπος. Ως Πρόεδρος, έβαλε πάντα πρώτη την Αμερική, επέβαλε σεβασμό σε ολόκληρο τον κόσμο και χρησιμοποίησε αυτόν τον σεβασμό για να οικοδομήσει ειρήνη. Ας βγάλει ο κόσμος την ετυμηγορία του τον Νοέμβριο! Συνεχίστε τον αγώνα κ. Πρόεδρε», έγραψε στο Χ ο εθνολαϊκιστής πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν.

«Αλληλεγγύη και πλήρης υποστήριξη για τον @realDonaldTrump, θύμα δικαστικής παρενόχλησης και μίας πολιτικής δίκης. Στην Ιταλία, δυστυχώς μας είναι οικεία η εργαλειοποίηση του δικαστικού συστήματος από την αριστερά, δεδομένων των επί σειρά ετών προσπαθειών για την εξόντωση πολιτικών αντιπάλων με ένδικα μέσα. Ελπίζω ότι ο Τραμπ θα νικήσει· θα είναι μία εγγύηση για μεγαλύτερη ισορροπία και ελπίδα για παγκόσμια ειρήνη», έγραψε ο ακροδεξιός αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης, Ματέο Σαλβίνι.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.