Κοσμος

Ο Έλον Μασκ υπερασπίζεται τον Ντόναλντ Τραμπ μετά την καταδίκη: «Ασήμαντη υπόθεση - ζημία στο νομικό σύστημα»

Κίνητρο η πολιτική και όχι η δικαιοσύνη, υποστηρίζει ο δισεκατομμυριούχος CEO του Χ και της Tesla

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Έλον Μασκ υπερασπίστηκε τον Ντόναλντ Τραμπ στο Χ μετά την καταδίκη του πρώην προέδρου των ΗΠΑ για την υπόθεση Στόρμι Ντάνιελς.
Θέση υπέρ του Ντόναλντ Τραμπ παίρνει ο Έλον Μασκ μετά την καταδίκη του πρώην προέδρου των ΗΠΑ για την υπόθεση Στόρμι Ντάνιελς © EPA/Caroline Brehman

Ο Έλον Μασκ υπερασπίστηκε τον Ντόναλντ Τραμπ στο Χ μετά την καταδίκη του πρώην προέδρου των ΗΠΑ για την υπόθεση Στόρμι Ντάνιελς.

Με ανάρτησή του στο Χ, ο Έλον Μασκ υπερασπίζεται τον Ντόναλντ Τραμπ λίγες ώρες μετά την καταδίκη του πρώην προέδρου των ΗΠΑ στο Μανχάταν.

Έλον Μασκ για Τραμπ: Η καταδίκη είχε πολιτικά κίνητρα

«Πράγματι, έγινε μεγάλη ζημιά σήμερα στην πίστη του κοινού στο αμερικανικό νομικό σύστημα», έγραψε ο επικεφαλής της Tesla λίγο μετά την ετυμηγορία στην ποινική δίκη στη Νέα Υόρκη. Ο Ντόναλντ Τραμπ κρίθηκε ένοχος και για τις 34 κατηγορίες σχετικά με την παραποίηση αρχείων και τις κρυφές πληρωμές στην υπόθεση της Στόρμι Ντάνιελς.

«Εάν ένας πρώην Πρόεδρος μπορεί να καταδικαστεί ποινικά για ένα τόσο ασήμαντο θέμα, με κίνητρο την πολιτική και όχι τη δικαιοσύνη, τότε οποιοσδήποτε κινδυνεύει να έχει παρόμοια μοίρα», πρόσθεσε ο Μασκ.

Τα σχόλια του Έλον Μασκ έγιναν αφότου το δικαστήριο του Μανχάταν καταδίκασε τον Τραμπ για 34 κατηγορίες για πλαστογράφηση αρχείων. Αυτή η ετυμηγορία σημαίνει ότι ο Τραμπ είναι επίσημα εγκληματίας και θα του απαγγελθεί ποινή στις 11 Ιουλίου.

Τα σενάρια συμμαχίας Έλον Μασκ - Ντόναλντ Τραμπ

Όσον αφορά τις πολιτικές θέσεις του Μασκ, έχει πει ότι είναι απίθανο να ψηφίσει τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν. Ο Μασκ δεν έχει ακόμη στηρίξει δημόσια τον Τραμπ, παρά τις αναφορές της Wall Street Journal και των New York Times για μια ιδιωτική συνάντηση για πρωινό που είχαν τον Μάρτιο στο κτήμα του επενδυτή Νέλσον Πελτς στο Παλμ Μπιτς της Φλόριντα.

Η Wall Street Journal ανέφερε επίσης νωρίτερα τον Μάιο ότι ο Τραμπ σκέφτεται να δώσει στον Μασκ συμβουλευτικό ρόλο στον Λευκό Οίκο.

Ο Μασκ από την πλευρά του, λέει ότι δεν έχουν γίνει συζητήσεις περί συμμετοχής του σε μια πιθανή κυβέρνηση Τραμπ.

(Με πληροφορίες του Business Insider)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.