Κοσμος

Διαδήλωση έξω από τα γραφεία του Facebook στις ΗΠΑ για «λογοκρισία φιλοπαλαιστινιακού περιεχομένου»

Για «φίμωση» των φωνών υπέρ της Παλαιστίνης μιλούν οι εργαζόμενοι

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η φιλοπαλαιστινιακή διαδήλωση πραγματοποιήθηκε έξω από τα γραφεία του Facebook την ώρα που διεξαγόταν η ετήσια συνάντηση των μετόχων της

Έξω από τα γραφεία της Meta, μητρική εταιρία του Facebook στις ΗΠΑ, πραγματοποιήθηκε σήμερα διαδήλωση από ομάδες προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Meta, Μαρκ Ζούκερμπεργκ © ΕΡΑ/WILL OLIVER

Facebook: Εργαζόμενοι της Meta υπέγραψαν επιστολή προς τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ

Οι διαμαρτυρόμενοι συγκεντρώθηκαν στα κεντρικά της εταιρείας του Μαρκ Ζούκερμπεργκ, κάνοντας λόγο για «συστηματική λογοκρισία του φιλοπαλαιστινιακού περιεχομένου» στα κοινωνικά δίκτυα της Meta, σύμφωνα με τον Guardian.

Πρόσφατα, 200 εργαζόμενοι της Meta υπέγραψαν επιστολή προς τον επικεφαλής της εταιρείας, με την οποία ζητούσαν να θέσει τέλος στην λογοκρισία των φωνών υπέρ της Παλαιστίνης εντός της εταιρείας, καθώς και περισσότερη διαφάνεια προς το κοινό.

Ένα εχθρικό και μη ανασφαλές εργασιακό περιβάλλον

Πολλές είναι οι περιπτώσεις που, σύμφωνα με μαρτυρίες των εργαζομένων της Meta, οι εργαζόμενοι έχουν αντιμετωπίσει κατηγορίες για λογοκρισία και παραβίαση των εταιρικών κανόνων, με τους ίδιους να κάνουν λόγο για ένα «εχθρικό και μη ανασφαλές εργασιακό περιβάλλον» για τους Παλαιστίνιους, Άραβες, Μουσουλμάνους και υπαλλήλους που είναι αντίθετοι με την γενοκτονία, αναφέρεται στην επιστολή.

Οι εργαζόμενοι ανέφεραν, επίσης, ότι η εταιρεία δεν αντιμετώπισε τις εξωτερικές καταγγελίες για λογοκρισία, συμπεριλαμβανομένων των ευρημάτων από εξωτερικό έλεγχο το 2023, ο οποίος κατέληξε στο πόρισμα ότι ότι η Meta λογόκρινε επανειλημμένα φωνές υπέρ της Παλαιστίνης ως απάντηση σε μια σύγκρουση στην περιοχή πριν από τρία χρόνια.

Η εταιρεία φέρεται να «αγνόησε, επίσης, εύλογα αιτήματα για διαφάνεια» σχετικά με τις πολιτικές περιεχομένου, ισχυρίζονται οι εργαζόμενοι, συμπεριλαμβανομένης μιας επιστολής που έστειλε η γερουσιαστής Ελίζαμπεθ Γουόρεν τον Δεκέμβριο του 2023.