Κοσμος

Ο Έλον Μασκ θα γίνει σύμβουλος του Τραμπ αν κερδίσει τις εκλογές

Tι αναφέρει η WSJ

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Έλον Μασκ: Θα γίνει σύμβουλος του Τραμπ αν κερδίσει τις εκλογές

Ο Ντόναλντ Τραμπ εξετάζει το ενδεχόμενο να χρίσει τον δισεκατομμυριούχο Έλον Μασκ σύμβουλο πολιτικής, εάν ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία ανακτήσει τον Λευκό Οίκο στις εκλογές του Νοεμβρίου, ανέφερε την Τετάρτη η Wall Street Journal.

Οι δύο τους έχουν συζητήσει τρόπους ώστε ο Μασκ, ο οποίος διευθύνει την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X καθώς και τις εταιρείες SpaceX και Tesla να έχει «επίσημη συμβολή και επιρροή» στις πολιτικές για την οικονομία και την ασφάλεια των συνόρων, σύμφωνα με την Journal.

Η WSJ ανέφερε επίσης ότι ο Μασκ ενημέρωσε τον Τραμπ για τη συνεχιζόμενη εκστρατεία επιρροής του με στόχο να πείσει ισχυρούς επιχειρηματίες των ΗΠΑ να μην υποστηρίξουν τον πρόεδρο των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν, ο οποίος νίκησε τον Τραμπ στις εκλογές του 2020 και διεκδικεί μια δεύτερη θητεία.

Τον Μάρτιο, μετά από συνάντηση με τον Τραμπ στη Φλόριντα, ο Μασκ -ένα από τα πλουσιότερα άτομα στον κόσμο- δήλωσε ότι δεν θα δωρίσει χρήματα στον Τραμπ ή τον Μπάιντεν. Αντ' αυτού, στοχεύει «να χρησιμοποιήσει την επιρροή του ... για να βοηθήσει να νικήσει τον Μπάιντεν, κινητοποιώντας την υποστήριξη σημαίνοντων συμμάχων», ανέφερε η WSJ.

Πηγή: Reuters