Κοσμος

Ολλανδία: Κινητήρας αεροπλάνου «ρούφηξε» άνθρωπο στο αεροδρόμιο

Άγνωστο ακόμα αν ήταν επιβάτης ή εργαζόμενος

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ολλανδία: Κινητήρας αεροπλάνου «ρούφηξε» άνθρωπο στο αεροδρόμιο
© EPA/FRANCK ROBICHON

Ολλανδία: Κινητήρας αεροπλάνου «ρούφηξε» άνθρωπο στο αεροδρόμιο

Ένα άτομο σκοτώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης όταν έπεσε μέσα στον κινητήρα αεροσκάφους που βρισκόταν σε λειτουργία στο αεροδρόμιο Σίπχολ της Ολλανδίας.

Το περιστατικό αναφέρθηκε για πρώτη φορά στις αρχές λίγο μετά τις 3 μ.μ., σύμφωνα με τα αρχεία, και στο σημείο έφτασαν μαζικά εργαζόμενοι των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης.

Στο αεροσκάφος Embraer 190 υπήρχαν επιβάτες και μέλη του πληρώματος όταν συνέβη το περιστατικό. Η αεροπορική εταιρεία επιβεβαίωσε σε διάφορα μέσα ενημέρωσης ότι επρόκειτο για την πτήση 1341 της KLM, η οποία επρόκειτο να αναχωρήσει από το Σίπχολ με προορισμό το Μπίλουντ της Δανίας.

«Όλοι οι επιβάτες και οι εργαζόμενοι της εν λόγω πτήσης έχουν αποβιβαστεί», δήλωσε η Marechaussee, ο κλάδος του στρατού που είναι υπεύθυνος για την αστυνόμευση του αεροδρομίου. Το γραφείο τους διεξάγει έρευνα για το περιστατικό.

Δεν ήταν άμεσα σαφές αν το άτομο που σκοτώθηκε ήταν ιδιώτης ή αν εργαζόταν για την αεροπορική εταιρεία, άλλη εταιρεία ή το αεροδρόμιο.

Η υπόθεση επρόκειτο επίσης να διερευνηθεί από το Ολλανδικό Συμβούλιο Ασφαλείας (OVV). Τρεις ερευνητές στάλθηκαν για να διεκπεραιώσουν μια αρχική εξέταση, δήλωσε εκπρόσωπος του OVV στους NL Times.

«Υπήρξε ένα φρικτό περιστατικό σήμερα κατά το οποίο ένα άτομο κατέληξε σε έναν κινητήρα αεροσκάφους», δήλωσε εκπρόσωπος του Σιπχολ στο ANP. «Οι σκέψεις μας είναι στους συγγενείς και παρέχουμε βοήθεια στους επιβάτες και τους συναδέλφους που έγιναν μάρτυρες».

«Τρομερή είδηση για ένα θανατηφόρο ατύχημα σήμερα. Τα συλλυπητήριά μου στους συγγενείς του θύματος και στους ανθρώπους που έγιναν μάρτυρες του ατυχήματος", δήλωσε ο υπουργός Υποδομών Μαρκ Χάρμπερς.

Πηγή: NLTimes

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.