Κοσμος

Οι αρχαιολόγοι βρήκαν στην Πομπηία παιδικά σκίτσα μονομάχων

Ποιες άλλες ανακαλύψεις έγιναν

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πομπηία: Οι αρχαιολόγοι βρήκαν παιδικά σκίτσα μονομάχων
© Parco Archeologico Pompei

Πομπηία: Οι αρχαιολόγοι βρήκαν παιδικά σκίτσα μονομάχων

Οι αρχαιολόγοι στην αρχαία ρωμαϊκή πόλη Πομπηία κοντά στην πόλη της Νάπολης ανακάλυψαν σκίτσα με κάρβουνο που είχαν σχεδιάσει παιδιά ηλικίας μόλις έξι ετών, τα οποία απεικόνιζαν πιθανώς βίαιους καβγάδες που μπορεί να είχαν παρακολουθήσει.

Πομπηία: Βρέθηκαν δυο φιγούρες που παίζουν μπάλα

Τα σκίτσα των μονομάχων ανακαλύφθηκαν κατά τη διάρκεια ανασκαφών τους τελευταίους μήνες στην Πομπηία, μια άλλοτε ακμάζουσα πόλη που καταστράφηκε όταν ο Βεζούβιος εξερράγη πριν από σχεδόν 2.000 χρόνια.

Οι αρχαιολόγοι βρήκαν επίσης τα περιγράμματα τριών μικρών χεριών, δύο φιγούρες που παίζουν με μια μπάλα, μια σκηνή κυνηγιού, στην οποία πιθανόν να πρωταγωνιστεί ένα αγριογούρουνο, και δύο μαχητές, ο ένας εκ των οποίων είναι ξαπλωμένος στο έδαφος.

Ο διευθυντής του χώρου, Gabriel Zuchtriegel, δήλωσε ότι τα αφελή γραμμικά σχέδια, τα οποία βρέθηκαν στον τοίχο ενός σπιτιού που είναι γνωστό ως «Κολωνάκι», πιθανώς έγιναν από παιδιά ηλικίας έξι ή επτά ετών.

Ψυχολόγοι από το Πανεπιστήμιο Federico II της Νάπολης πιστεύουν ότι τα σκίτσα απεικόνιζαν γεγονότα που τα παιδιά είχαν παρακολουθήσει και όχι φανταστεί, είπε.

«Στην Πομπηία, ακόμη και μικρά παιδιά εκτέθηκαν σε ακραία βία μεταξύ ανθρώπων και μεταξύ ανθρώπων και ζώων στην άμμο του αμφιθεάτρου της αρχαίας πόλης», δήλωσε ο Zuchtriegel.

Άλλες ανακαλύψεις αυτής της εβδομάδας περιλάμβαναν ένα μοναδικό πορτρέτο ενός παιδιού με κουκούλα και ένα μικρό σκυλί στα πόδια του, που βρέθηκε στο λεγόμενο «Σπίτι των ζωγράφων εν ώρα εργασίας».

Στην είσοδο αυτού του σπιτιού ανακαλύφθηκαν οι σκελετοί ενός άνδρα και μιας γυναίκας, ενός ηλικιωμένου ζευγαριού που μάλλον μάταια είχε αναζητήσει καταφύγιο από την ελαφρόπετρα και τη στάχτη που κατέκλυσε γρήγορα την πόλη κατά τη διάρκεια της ηφαιστειακής έκρηξης.

Πηγή: Reuters

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.