Κοσμος

Νεκρός ο επιβάτης που έκανε άλμα από το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο του κόσμου

Δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νεκρός ο επιβάτης που έκανε άλμα από το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο του κόσμου
© EPA/DANIEL JOUBERT

Κρουαζιερόπλοιο: Νεκρός επιβάτης της Royal Carribean που έκανε άλμα 

Ένας επιβάτης έχασε τη ζωή του αφού πήδηξε από το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο του κόσμου την πρώτη νύχτα του εβδομαδιαίου ταξιδιού του, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι.

Κρουαζιερόπλοιο: Δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες 

Ο άνδρας αγνώστων στοιχείων πήδηξε από το Icon of the Seas της Royal Caribbean, μήκους 1.200 ποδιών - το οποίο χωράει 7.600 επιβάτες και 2.350 μέλη πληρώματος - λίγο μετά την αναχώρησή του από τη Φλόριντα για την Ονδούρα το πρωί της Κυριακής, όπως δήλωσε η ακτοφυλακή στην εφημερίδα The Post. Το περιστατικό έλαβε χώρα περίπου 40 μίλια βόρεια της Σάντα Λουτσία της Κούβας, περίπου 300 μίλια από το Μαϊάμι.

«Το κρουαζιερόπλοιο ανέπτυξε μία από τις βάρκες διάσωσης, εντόπισε τον άνδρα και τον έφερε πίσω στο πλοίο», ανέφερε η ακτοφυλακή. «Διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Πέρα από τη συνδρομή στην έρευνα, η αμερικανική ακτοφυλακή δεν είχε ιδιαίτερη εμπλοκή σε αυτό το περιστατικό», πρόσθεσε η υπηρεσία.

Icon of the Seas: Το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο του κόσμου

Το Icon of the Seas της Royal Caribbean, που απέπλευσε στις 27 Ιανουαρίου από το λιμάνι του Μαΐάμι για την παρθενική του κρουαζιέρα, είναι επισήμως το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο στον κόσμο.

Με μήκος 365 μέτρα, 20 καταστρώματα, ολική χωρητικότητα 250.800 κόρων και κόστος ναυπήγησης 2 δισεκατομμύρια δολάρια, κέρδισε τον τίτλο από το Wonder of the Seas, επίσης της Royal Caribbean, μήκους 362 μέτρων και ολικής χωρητικότητας 235.600 κόρων. Μπορεί να μεταφέρει 7.600 επιβάτες μαζί με 2.350 μέλη του πληρώματος.

Οι τυχεροί επιβάτες στο παρθενικό του ταξίδι, μια sold out κρουαζιέρα επτά διανυκτερεύσεων στην Ανατολική Καραϊβική, σίγουρα θα δυσκολευτούν να βρουν χρόνο να χωρέσουν τα πάντα σε αυτή την μοναδική εμπειρία.

 Μεταξύ των αξιοθέατων του μεγαθήριου, υπάρχει το Category 6 – το υδάτινο πάρκο του πλοίου, έκτασης 1.580 τετραγωνικών μέτρων, το μεγαλύτερο επί του παρόντος στη θάλασσα, το οποίο εκτείνεται στα καταστρώματα 16 και 17, με έξι νεροτσουλήθρες που περιλαμβάνουν τη Frightening Bolt (η ψηλότερη νεροτσουλήθρα πτώσης εν πλω στα 14 μέτρα) και τις πρώτες οικογενειακές νεροτσουλήθρες με σχεδία εν πλω (Hurricane Hunter και Storm Surge).

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.