Κοσμος

Μπότο: Επτά πυροβολισμοί στο αμάξι του πρώην αθλητικού διευθυντή του ΠΑΟΚ

To περιστατικό έλαβε χώρα στην Κροατία όπου εργάζεται

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ζοζέ Μπότο: Επτά πυροβολισμοί στο αμάξι του πρώην αθλητικό διευθυντή του ΠΑΟΚ 

Πυροβολισμοί σημειώθηκαν έξω από το σπίτι όπου διαμένει στην Κροατία ο πρώην αθλητικός διευθυντής του ΠΑΟΚ, Ζοσέ Μπότο, ενώ βρέθηκαν επτά σφαίρες στο αυτοκίνητο του Πορτογάλου.

Την ώρα που ο Ζοσέ Μπότο βρισκόταν στην Πορτογαλία με σκοπό να ξεκουραστεί ενόψει της νέας σεζόν, άγνωστοι βρέθηκαν έξω από το σπίτι όπου διαμένε και πυροβόλησαν το αυτοκίνητο του άλλοτε αθλητικού διευθυντή του ΠΑΟΚ.

Όπως αποκαλύπτουν στην Κροατία, αργά το βράδυ της Δευτέρας, οι άγνωστοι βρέθηκαν στην περιοχή όπου διαμένει στη χώρα ο Μπότο και αφού «τσέκαραν» τους τριγύρω χώρους, πυροβόλησαν επτά φορές επάνω στο αμάξι του Πορτογάλου ο οποίος πληροφορήθηκε για το περιστατικό από τον συνεργάτη του στην Όσιγιεκ, Πορτογάλο Αλφρέντο Αλμέιδα.

Επίσημη θέση πάνω στο ζήτημα πήρε και η ομοσπονδία της Κροατίας η οποία καταδίκασε το περιστατικό και τόνισε ότι θα συμπαρασταθεί στην Όσιγιεκ, στον Μπότο και τον συνεργάτη του Πορτογάλου.

Από το 2007 ο Ζοζέ Μπότο έγινε σκάουτερ, ενώ το 2010 έγινε επικεφαλής του τμήματος σκάουτινγκ της Μπενφίκα ρόλο που κράτησε μέχρι το 2018, όταν και αποχώρησε από τον πορτογαλικό σύλλογο.

Το 2018 μετακόμισε στην Ουκρανία και έγινε αθλητικός διευθυντής της Σαχτάρ Ντόνετσκ, αναλαμβάνοντας σημαντικό μερίδιο ευθύνης για το χτίσιμο της ομάδας. Υπό την καθοδήγησή του, η Σαχτάρ κατέκτησε διάφορους τίτλους και έπαιξε στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Μπότο μετακόμισε στον ΠΑΟΚ ως αθλητικός διευθυντής για δυόμισι χρόνια. Στις 11 Ιανουαρίου 2024, διορίστηκε αθλητικός διευθυντής της κροατικής ομάδας της Football League NK Osijek, υπογράφοντας συμβόλαιο διάρκειας δυόμισι ετών.