Κοσμος

Ρίτσαρντ Ντρέιφους: Οργή για τα μισογυνικά σχόλια του ηθοποιού

Θεατές αποχώρησαν από εκδήλωση στην οποία μιλούσε ο Ντρέιφους

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τα μισογυνικά σχόλια του Ντρέιφους σε προβολή του Jaws
© EPA / CLAUDIO ONORATI

Οι παρευρισκόμενοι έκαναν λόγο για μισογυνικό - τρανσφοβικό παραλήρημα του Ντρέιφους, ενώ τα "σκάγια" πήραν και τη Μπάρμπρα Στρέιζαντ

Πριν από λίγες ημέρες, ο ηθοποιός Ρίτσαρντ Ντρέιφους βρέθηκε στον πολυχώρο Τέχνης Cabot, όπου και φιλοξενήθηκε μία επετειακή προβολή της ταινίας Jaws του 1975.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης το κοινό θα μπορούσε να συζητήσει με τον Ντρέιφους, ο οποίος είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στην ταινία, όμως, αυτό δεν πήγε καθόλου καλά.

Για την ακρίβεια, πολύς κόσμος άρχισε να αποχωρεί και στη συνέχεια να επικρίνει σκληρά τον ηθοποιό στα social media για τις μισογυνικές, ομοφοβικές και τρανσφοβικές του απόψεις. Τι ακριβώς συνέβη, όμως;

Όπως ανέφερε ένας παρευρισκόμενος στο Cabot, ο Ντρέιφους ναι μεν αποκάλεσε την Μπάρμπρα Στρέιζαντ «ιδιοφυΐα», αλλά πρόσθεσε ότι δεν της έδωσε την απαραίτητη σημασία, ότι «δεν την άκουσε επειδή είναι γυναίκα και οι γυναίκες δεν θα έπρεπε να έχουν αυτή τη δύναμη»...

Διαμαρτυρίες για τα σχόλια Ντρέιφους στο Cabot

Ο ίδιος παρευρισκόμενος ισχυρίστηκε επίσης ότι ο Ντρέιφους είπε: «Δεν θα έπρεπε να δίνεις σημασία σε ένα 10χρονο που λέει ότι θέλει να γίνει αγόρι αντί για κορίτσι».

Άλλοι παρευρισκόμενοι στο Cabot δεν δίστασαν να διαμαρτυρηθούν στην επίσημη σελίδα του Cabot στο Facebook για να εξηγήσουν τον λόγο της αποχώρησής τους. «Αποχωρήσαμε από τη συνέντευξή του απόψε μαζί με εκατοντάδες[ς] άλλους εξαιτίας του ρατσιστικού ομοφοβικού μισογυνικού παραληρήματός του», ισχυρίστηκε ένας χρήστης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ενώ ένας άλλος πρόσθεσε: «Ο Ρίτσαρντ Ντρέιφους είναι ντροπή για την κοινωνία. Αποχώρησα απόψε εξαιτίας της στενόμυαλης μισαλλόδοξης άποψής του για τις γυναίκες και τις επιλογές».

Το Cabot Theatre ανέφερε σε δήλωσή του στο Hollywood Reporter: «Οι απόψεις που εξέφρασε ο κ. Ντρέιφους δεν αντικατοπτρίζουν τις αξίες της συμμετοχικότητας και του σεβασμού που υποστηρίζουμε ως οργανισμός. Λυπούμαστε βαθύτατα για την αγωνία που προκάλεσε αυτό σε πολλούς από τους θεατές. Αναλαμβάνουμε πλήρως την ευθύνη για την αβλεψία που δεν προβλέψαμε την κατεύθυνση της συζήτησης και για τη δυσφορία που προκάλεσε σε πολλούς θεατές».

Πηγή: PinkNews

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.