- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Πάπας Φραγκίσκος: Αντιδράσεις μετά τις δηλώσεις για τους ομοφυλόφιλους στην εκκλησία – «Έχουμε αρκετούς»
Ο Ποντίφικας χρησιμοποίησε τον υβριστικό όρο frociaggine
Ο Πάπας Φραγκίσκος φέρεται να χρησιμοποίησε τον υβριστικό όρο «frociaggine» για να εκφράσει τη διαφωνία του με την ένταξη ομοφυλόφιλων σε ιερατικές σχολές
Αντιδράσεις προκάλεσε στην Ιταλία ο υβριστικός όρος που φέρεται να χρησιμοποίησε ο Πάπας Φραγκίσκος σε συζήτηση με ιερωμένους για την ένταξη ή μη ομοφυλόφιλων σε ιερατικές σχολές.
Πάπας Φραγκίσκος: Χρησιμοποίησε τον υβριστικό όρο frociaggine
Σύμφωνα με ιταλικά μέσα ενημέρωσης ο 87χρονος Ποντίφικας μιλώντας σε κλειστή σύσκεψη με επισκόπους στην Ρώμη την περασμένη εβδομάδα φέρεται να είπε ότι υπάρχει ήδη αρκετή παρουσία ομομφυλόφιλων (σ.σ. frociaggine ο όρος που χρησιμοποίησε στα ιταλικά) στην εκκλησία και δεν χρειαζόμαστε άλλους.
Η συζήτηση αφορούσε το αν θα πρέπει οι γκέι να γίνονται δεκτοί ή όχι σε ιερατικές σχολές όπου εκπαιδεύονται οι μελλοντικοί ιερείς με τον Πάπα Φραγκίσκο όταν ρωτήθηκε από παριστάμενο τι πρέπει να κάνει, φέρεται να εξέφρασε τη διαφωνία του με μια τέτοια προοπτική υποστηρίζοντας ότι μολονότι είναι σημαντικό να ανοίγει η Εκκλησία την αγκαλιά της σε όλους, είναι πιθανό ένας γκέι να έχει διπλή ζωή.
Στη συνέχεια, δε, φέρεται να είπε ότι υπάρχει ήδη αρκετή παρουσία γκέι σε ορισμένες ιερατικές σχολές χρησιμοποιώντας τον όρο frociaggine, ο οποίος θεωρείται υβριστικός.
Την πληροφορία μετέφερε πρώτη ιστοσελίδα Dagospia αλλά στη συνέχεια ιταλικά μέσα όπως η La Repubblica και η Corriere della Sera έδωσαν νέες πληροφορίες για την επίμαχη τοποθέτηση και τις αντιδράσεις.
Pope Francis shocks bishops by allegedly saying gay men should not be admitted to church seminaries because 'there's already too much f*****ry' https://t.co/BuiqIRhZwX pic.twitter.com/dFj97hwySR
— Daily Mail Online (@MailOnline) May 27, 2024
Ποιος είμαι εγώ για να κρίνω, δήλωσε ο Πάπας Φραγκίσκος
Επικαλούμενες επισκόπους που δεν ήθελαν να ονοματιστούν, οι δύο ιταλικές εφημερίδες μετέδωσαν ότι ο Πάπας Φραγκίσκος χρησιμοποίησε τον όρο δίκην αστείου αλλά και ότι όσοι ήταν παρόντες ένιωσαν έκπληξη και σύγχυση από τη χρήση της λέξης αυτής. Επίσκοπος είπε, μάλιστα, στην Corriere della Sera ότι ο Ποντίφικας ενδεχομένως να μην γνώριζε ότι ο όρος που χρησιμοποίησε ήταν υβριστικός.
Τόσο η La Repubblica όσο και Corriere ανέφεραν, επίσης, ότι σε συνάντηση τον περασμένο Νοέμβριο αποφασίστηκε ότι οι ομοφυλόφιλοι άνδρες μπορούν να γίνουν δεκτοί σε ιερατικές σχολές αρκεί να μην έχουν σεξουαλική ζωή αλλά αυτή η απόφαση μπλοκαρίστηκε από τον Πάπα Φραγκίσκο.
Πάντως ο Πάπας Φραγκίσκος από όταν εξελέγη στη θέση αυτή είχε επιχειρήσει να υιοθετήσει έναν πιο συμπεριληπτικό λόγο στις δημόσιες τοποθετήσεις του για τους ΛΟΑΤΚΙ, προς ενόχληση των συντηρητικών καρδιναλίων. Όταν είχε ερωτηθεί μάλιστα για τους γκέι ιερείς είχε απαντήσει «ποιος είμαι εγώ για να κρίνω;».
Τον Δεκέμβριο, δε, είχε επιτρέψει σε ιερείς να ευλογούν ζευγάρια που δεν έχουν παντρευτεί αλλά και ομόφυλα ζευγάρια, απόφαση που είχε θεωρηθεί σημαντική στροφή στη θέση της Καθολικής Εκλησίας.
Παρόλα αυτά από τα πρώτα χρόνια της παποσύνης του είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν θα επιτρέψει σε γκέι να ενταχθούν στο ιερατείο.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
H δικαστική απόφαση επανέφερε στο προσκήνιο τη συζήτηση για την ενδοοικογενειακή βία
Το timing δεν θα μπορούσε να είναι πιο εύστοχο
Έγγραφα του FBI αποκαλύπτουν το εύρος της κακοποίησης ανηλίκων
Καταγγέλλουν το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ για καθυστερήσεις και αδιαφάνεια
Αεροπορικές και χερσαίες επιθέσεις μετά τη φονική ενέδρα στην Παλμύρα - Σκληρό μήνυμα Τραμπ
Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ εξέδωσε τον πρώτο όγκο αρχείων - Αντιδράσεις για λογοκρισία
Η κατάχρηση φαίνεται ότι έγινε μέσω πλαστών συμφωνητικών για ενοικιάσεις αυτοκινήτων
Ο Μοχάμεντ Τζαβάντ Βαφέι Σάνι συνελήφθη το 2020 για συμμετοχή σε διαμαρτυρίες
Σφοδρή αντίδραση των Δημοκρατικών
Ο δύο ετών Εμίλ είχε εξαφανιστεί από το σπίτι των παππούδων του στις 8 Ιουλίου 2023
«Έχω το δικαίωμα να λέω αυτό που σκέφτομαι», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας
Παρόμοιες εικόνες έχει να δει η χώρα από τον Απρίλιο του 2024
Οι κακοποιοί έδεσαν τη γυναίκα και τον σύντροφό της, τους οποίους «χτυπούσαν για σχεδόν 2 ώρες»
Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ τόνισε ότι τα τελευταία ζητήματα είναι πάντα τα πιο δύσκολα
Από πότε θα εφαρμοστεί - Η είσοδος θα παραμείνει δωρεάν για τους κατοίκους της Ρώμης
Ο ιδρυτής της WikiLeaks ζήτησε να «παγώσει» το ποσό των 1,18 εκατ. ευρώ που θα δοθεί στη Ματσάδο
Οι γιατροί φέρεται να του άλλαξαν τα φάρμακα μερικές εβδομάδες πριν από τη διπλή δολοφονία
Οι αγρότες εναντιώνονται στη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου μεταξύ ΕΕ και των χωρών του Mercosur
«Είμαστε έτοιμοι για ειρήνη, αλλά με τους δικούς μας όρους» - O συμβολισμός του σκηνικού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.