Κοσμος

Μαμά χιμπατζής κουβαλά το νεκρό μωρό της στην αγκαλιά επί 3 μήνες και αρνείται να το αποχωριστεί

Η «Ναταλία» έχασε το μωρό της όταν αυτό ήταν μόλις λίγων ημερών

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Θηλυκός χιμπατζής κουβαλά το νεκρό μωρό της στην αγκαλιά επί 3 μήνες
Θηλυκός χιμπατζής κουβαλά το νεκρό μωρό της στην αγκαλιά επί 3 μήνες © BIOPARC Valencia

Θηλυκός χιμπατζής κουβαλά το νεκρό μωρό της στην αγκαλιά επί 3 μήνες - Πώς πενθεί η «Ναταλία» και γιατί είναι ασυνήθιστη η συμπεριφορά της

Aντιμέτωποι με ένα εξαιρετικά συγκινητικό θέαμα τους τελευταίους τρεις μήνες βρίσκονται οι επισκέπτες στον ζωολογικό κήπο Bioparc της πόλης Βαλένθια της Ισπανίας. Πρόκειται για μια μαμά χιμπατζή που πενθεί για το νεκρό της μωρό και το κουβαλάει στην αγκαλιά της.

Η «Ναταλία» έχασε το μωρό της όταν αυτό ήταν λίγων μόνο ημερών. Έκτοτε δείχνει ανίκανη να το αποχωριστεί.

@elespanolcom

El desgarrador duelo de una chimpancé del Bioparc de Valencia: abraza el c4dáver de su bebé desde hace meses. ⚠️Las imágenes que se muestran en este vídeo fueron grabadas a los pocos días del nacimiento del pequeño. La escena sorprende a los visitantes por la avanzada descomposición del pequeño, pero el parque explica que debe respetar los tiempos de la madre #Bioparc #BioparcValencia #Chimpancé #Animal #Animales #Dep #viral

♬ sonido original - EL ESPAÑOL 🦁


Γιατί είναι ασυνήθιστη η συμπεριφορα του θηλυκού χιμπατζή  με το νεκρό μωρό της 

«Αυτή η συμπεριφορά έχει στο παρελθόν παρατηρηθεί στους χιμπατζήδες, όχι μόνο σε ζωολογικούς κήπους αλλά και στην άγρια φύση», δήλωσε στο Reuters ο Μιγκέλ Κασάρες, ο επικεφαλής του Bioparc.
Όπως οι άνθρωποι, έτσι και οι χιμπατζήδες μπορούν να θρηνούν τους δικούς τους, αλλά αυτό που είναι ασυνήθιστο είναι το τόσο έντονο και με τόση διάρκεια πένθος.

Muere una de las dos crías de chimpancé de BIOPARC Valencia (febrero 2024)

Ωστόσο, ο Κασάρες λέει ότι το πένθος της Ναταλίας θα πρέπει να γίνει σεβαστό όπως ακριβώς και στους ανθρώπους: «Οι επισκέπτες μας, που αρχικά σοκάρονται από το θέαμα ενός νεκρού βρέφους χιμπατζή, αντιλαμβάνονται μόλις τους το εξηγήσουμε γιατί το αφήσαμε και γιατί το κρατάμε υπό παρακολούθηση».

Η Ναταλία είχε χάσει ένα μωρό της και το 2018 και γι′ αυτό τον λόγο παρακολουθείται τώρα στενά.

BIOPARC Valencia Announces the Joyful Birth of a Chimpanzee

Οι χιμπατζήδες συγκαταλέγονται στα πρωτεύοντα θηλαστικά που κινδυνεύουν περισσότερο με εξαφάνιση στην Αφρική, όπου ο πληθυσμός τους, που αριθμεί 100.000 με 200.000, υποφέρει από τη λαθροθηρία, την απώλεια του οικοτόπου τους και τις ασθένειες.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.