Κοσμος

Mηνύει μουσείο που της απαγόρευσε να θηλάσει

Η απαγόρευση και η λάθος κίνηση των υπαλλήλων που έδωσε νομικό «πάτημα» στη νεαρή μητέρα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μήνυσε μουσείο που της απαγόρευσε να θηλάσει
© Unsplash / ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Γυναίκα από τη Μινεσότα υποστηρίζει ότι οι υπάλληλοι του μουσείου την έκαναν να νιώσει ντροπή και την έφεραν σε τρομερά δύσκολη θέση, όταν επιχείρησε να θηλάσει την κόρη της

Μια γυναίκα από τη Μινεάπολη κατέθεσε μήνυση κατά του μουσείου Walker Art Center αφού ένα μέλος του προσωπικού, όχι ιδιαίτερα καλά πληροφορημένο σχετικά με την πολιτική του για το θηλασμό, της είπε ότι δεν μπορούσε να ταΐσει το βρέφος της σε μια γκαλερί.

Αυτή η απαγόρευση –και το κενό ενημέρωσης των υπαλλήλων του μουσείου- έδωσε στη Megan Mzenga «πάτημα» για να υποστηρίξει ότι οι άνθρωποι του μουσείου παραβίασαν θεμελιώδη δικαιώματά της.

Το περιστατικό συνέβη όταν η Mzenga και η οικογένειά της επισκέφθηκαν το μουσείο στις αρχές Μαρτίου. «Η κόρη μου πείνασε και άρχισε να ζητά το στήθος μου», δήλωσε στον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό ειδήσεων KARE11 η νεαρή γυναίκα. «Βρισκόμασταν στην πραγματικότητα σε μια γκαλερί με δύο μεγάλους καναπέδες. Αποφάσισα να καθίσω σε έναν καναπέ και άρχισα να τη θηλάζω. Σε εκείνο το σημείο, ένας άνδρας μέλος του προσωπικού με πλησίασε και μου είπε: ‘Δεν μπορείς να το κάνεις αυτό εδώ. Θα καλέσω έναν συνοδό για να σε πάει σε ένα μέρος όπου σου επιτρέπεται να θηλάσεις’. Το πρώτο πράγμα που ένιωσα ήταν ντροπή. Και δεν ήθελα να κάνω φασαρία».

Όπως εξήγησε η ίδια, βγαίνοντας από το μουσείο, ντροπιασμένη και απογοητευμένη από τη συμπεριφορά των υπαλλήλων, ρώτησε μια άλλη εργαζόμενη για την πολιτική θηλασμού του Walker. «Όπως μου είπε δεν πίστευε ότι είχαν κάποια σχετική πολιτική και μου έδωσε να συμπληρώσω ένα έντυπο παραπόνων», δήλωσε η Mzenga. Αργότερα, όπως εξήγησε, θύμωσε που δεν είχε υπερασπιστεί τον εαυτό της και κατέθεσε τη μήνυση.

Η γυναίκα υποστηρίζει ότι οι υπάλληλοι του Μουσείου την έκαναν να νιώσει ντροπή

«Εκείνη τη στιγμή, μου αφαιρέθηκε ένα μέρος της αξιοπρέπειάς μου. Ως μητέρα, ως γυναίκα, ως θηλάζουσα μητέρα, δεν θέλω να συμβεί αυτό σε καμία άλλη μητέρα. Τα μωρά πρέπει να τρέφονται. Μπορείτε να το κάνετε αυτό ελεύθερα».

«Οι γυναίκες έχουν το δικαίωμα να ταΐζουν τα παιδιά τους δημόσια», δήλωσε o δικηγόρος της Mzenga, Abou Amara, στο KARE11, «και όταν δεν μπορούν, υφίστανται διακρίσεις κατά παράβαση του νόμου της Μινεσότα».

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Μουσείου, «οι γονείς είναι ελεύθεροι να θηλάζουν τα παιδιά τους όπου αισθάνονται πιο άνετα».Κάπως συγκεχυμένα, μόνο το τάισμα με μπιμπερό εμπίπτει στην πολιτική του μουσείου για τα τρόφιμα και τα ποτά και δεν επιτρέπεται στις γκαλερί.

Την ίδια στιγμή, εκπρόσωπος του Μουσείου αρνήθηκε να σχολιάσει το συγκεκριμένο περιστατικό, ωστόσο υπογράμμισε ότι «καλωσορίζουμε και ενθαρρύνουμε τους επισκέπτες μας να θηλάζουν όπου αισθάνονται πιο άνετα σε όλο το κτίριο, συμπεριλαμβανομένων των γκαλερί.Εάν μια επισκέπτρια ζητήσει έναν ιδιωτικό χώρο, υπάρχει ένα μικρό φιλικό προς την οικογένεια δωμάτιο στον ένατο όροφο με καναπέ, νιπτήρα και μπάνιο.Εάν είναι κλειδωμένος, το κλειδί για τον χώρο βρίσκεται στη ρεσεψιόν».

ΠΗΓΗ: ArtNewspaper.com

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.