Κοσμος

Παρίσι: Μαθήματα χορού και γυμναστικής στο Μουσείο του Λούβρου

Ένα πρότζεκτ της επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων 2024

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
αθλουμενοι, στρωματα
Το Μουσείο του Λούβρου μετατράπηκε προσωρινά σε γυμναστήριο © Χ/@sidhant

Παρίσι: Το Λούβρο ανοίγει τις πόρτες του για πρωινά μαθήματα γιόγκα, χορού και γυμναστικής

Με τους θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες που θα διεξαχθούν στο Παρίσι να πλησιάζουν, μουσεία και γκαλερί σε όλη τη Γαλλία ανταγωνίζονται για να διοργανώσουν εκθέσεις με θέμα τους Αγώνες.

Το Μουσείο του Λούβρου μετατρέπεται σε γυμναστήριο

Μία από τις προτάσεις του Λούβρου είναι ένα ωριαίο μάθημα χορού και γυμναστικής και γιόγκα μέσα στο κτίριο του μουσείου υπό τον τίτλο «Courez au Louvre», που σημαίνει «Τρέξτε στο Λούβρο».

Πρόκειται για ένα πρότζεκτ της επιτροπής διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024 στο Παρίσι, το οποίο ξεκίνησε στις 24 Απριλίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 31 Μαΐου.

Το μεγαλύτερο μουσείο τέχνης στον κόσμο και ένα από τα σημαντικότερα ιστορικά μνημεία της γαλλικής πρωτεύουσας, ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων «μετατρέπεται» για λίγες ώρες σε γυμναστήριο. «Το μουσείο φαινόταν ένα φυσικό γυμναστήριο προπόνησης», εξήγησε στους New York Times ο διευθυντής παραστατικών τεχνών του Λούβρου, Luc Bouniol-Laffont.

Το Λούβρο  - με τουλάχιστον 33.000 έργα τέχνης να εκτίθενται, σε μια έκταση που αγγίζει τα 60.600 τετραγωνικά μέτρα - είναι τόσο μεγάλο που το προσωπικό φοράει παπούτσια τρεξίματος για να καλύψει τις 400 αίθουσές του, οι οποίες αν τοποθετηθούν σε μία ευθεία ξεπερνούν τα 14 χιλιόμετρα. Και η σωματική άσκηση θα προσέφερε μια διαφορετική σύνδεση με ορισμένα από τα 33.000 έργα.

«Δεν είναι το πνεύμα που κοιτάζει, είναι το σώμα», σημείωσε ο Luc Bouniol-Laffont και πρόσφερε στον χορογράφο Mehdi Kerkouche, μια ξενάγηση με τους επιμελητές του Λούβρου, καθώς και το ελεύθερο να σχεδιάσει τα μαθήματα χορού και γυμναστικής.

Τα μαθήματα εξαντλήθηκαν μέσα σε μία ώρα

Τα μαθήματα - με τιμή 38 ευρώ για τους ενήλικες, που θα διαρκέσουν μέχρι το τέλος Μαΐου - εξαντλήθηκαν μέσα σε μία ώρα από την ώρα που διατέθηκαν στο διαδίκτυο.

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημά τους είναι η χρονική στιγμή, κι αυτό διότι ο χορός ξεκινά μια ώρα πριν ανοίξει το Μουσείο του Λούβρου. Κάθε πρωί, περίπου 60 τυχεροί, χωρισμένοι σε δύο ομάδες των 30 ατόμων,  έχουν την ευκαιρία να ζήσουν μια ιδιωτική προβολή που συνήθως απολαμβάνουν μόνο οι Beyoncé και Jay-Z.

Το εισιτήριο εισόδου στο Λούβρο, που περιλαμβάνει τη συμμετοχή στα μαθήματα χορού, γιόγκα και γυμναστικής καθώς και τις ξεναγήσεις, κοστίζει 38 ευρώ για τους ενήλικες και 15 ευρώ για τους όσους δικαιούνται έκπτωση. Η ιστοσελίδα του Λούβρου διευκρινίζει πως το μουσείο παρέχει στους συμμετέχοντες και στρώματα για τη γιόγκα.

Το μουσείο του Λούβρου θα «πρωταγωνιστεί» στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Εμπνευστής του πρωτότυπου πρότζεκτ, που φέρει τον τίτλο «Courez au Louvre», είναι ο γαλλοαλγερινός χορογράφος και χορευτής Mehdi Kerkouche, διευθυντής του Εθνικού Κέντρου Χορογραφίας του Κρετέιγ, στα νοτιοανατολικά προάστια του Παρισιού.

Λόγω της θέσης του στο κέντρο του Παρισιού το μουσείο του Λούβρου θα «πρωταγωνιστεί» στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η ολυμπιακή φλόγα όταν φτάσει στη γαλλική πρωτεύουσα θα κάνει μια στάση στο μουσείο του Λούβρου, οι αγώνες ποδηλασίας και ο μαραθώνιος θα περάσουν, επίσης, μπροστά από το Λούβρο ενώ η «Πλατεία Ομονοίας» (Place de la Concorde) πολύ κοντά στο μουσείο, θα μετατραπεί σε «στάδιο» για τους αγώνες BMX freestyle, μπρέικ ντανς, σκέιτμπορντ και μπάσκετ 3x3.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.