Κοσμος

Ρυμουλκά απομακρύνουν το Dali δυο μήνες μετά την σύγκρουση με τη γέφυρα της Βαλτιμόρης (βίντεο)

Έξι εργαζόμενοι έχασαν τη ζωή τους

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βαλτιμόρη - Κατάρρευση γέφυρας: Νεκροί θεωρούνται οι 6 αγνοούμενοι - Aναστέλλονται οι έρευνες
Βαλτιμόρη - Κατάρρευση γέφυρας: Νεκροί θεωρούνται οι 6 αγνοούμενοι - Aναστέλλονται οι έρευνες © EPA/JIM LO SCALZO

Βαλτιμόρη: Ρυμουλκά απομακρύνουν το Dali δυο μήνες μετά τη σύγκρουση 

H επιστροφή στην κανονικότητα μετά από τη φονική κατάρρευση της γέφυρας της Βαλτιμόρης έφτασε σε ένα σημαντικό ορόσημο τη Δευτέρα, καθώς το μοιραίο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων Dali οδηγήθηκε αργά πίσω στο λιμάνι, με την κατεστραμμένη πλώρη του να εξακολουθεί να καλύπτεται από σπασμένα εμπορευματοκιβώτια, πεσμένα χαλύβδινα δοκάρια και κατακερματισμένο σκυρόδεμα.

Έχουν περάσει σχεδόν δύο μήνες από τότε που το Dali έχασε την ισχύ του και προσέκρουσε σε έναν από τους πυλώνες στήριξης της γέφυρας, σκοτώνοντας έξι εργάτες οικοδόμους και σταματώντας το μεγαλύτερο μέρος της θαλάσσιας κυκλοφορίας του λιμανιού της Βαλτιμόρης.

Το πλοίο ανασύρθηκε στην άμπωτη το πρωί της Δευτέρας και απομακρύνθηκε αργά από το σημείο της καταστροφής της 26ης Μαρτίου, καθοδηγούμενο από πολλά ρυμουλκά. Οι εκτεταμένες ζημιές στην πλώρη του περιλάμβαναν μια τεράστια τρύπα πάνω από την ίσαλο γραμμή στη δεξιά πλευρά του.

LIVE: Ship that caused Baltimore bridge collapse to be refloated and moved

Bαλτιμόρη: Έξι νεκροί από την σύγκρουση του φορτηγού πλοίου

Νωρίς το πρωί της 26ης Μαρτίου, ένα φορτηγό πλοίο, το Νταλί, έχασε την ισχύ του και προσέκρουσε σε ένα στήριγμα γέφυρας, στέλνοντας το άνοιγμα στον ποταμό Πατάπσκο, με ένα μεγάλο μέρος του να κρέμεται πάνω από την πλώρη του. Έξι εργαζόμενοι στην οικοδομή σκοτώθηκαν.

Το περιστατικό σταμάτησε αρχικά την κυκλοφορία στο λιμάνι της Βαλτιμόρης, το οποίο κατέχει την πρώτη θέση στις ΗΠΑ σε διάφορες κατηγορίες φορτίων, όπως αυτοκίνητα και ελαφρά φορτηγά, γεωργικά και κατασκευαστικά μηχανήματα, εισαγόμενη ζάχαρη και εισαγόμενο γύψο, σύμφωνα με την πολιτεία του Μέριλαντ.

Μετά το δυστύχημα, άνοιξαν τέσσερις προσωρινές δίοδοι, επιτρέποντας την επανάληψη ορισμένων μεταφορών. Το Σώμα δήλωσε ότι στοχεύει να αποκαταστήσει την πρόσβαση στο λιμάνι σε πλήρη δυναμικότητα μέχρι το τέλος Μαΐου.

Το Μέριλαντ εκτιμά ότι η ανοικοδόμηση της γέφυρας θα κοστίσει 1,7 έως 1,9 δισεκατομμύρια δολάρια και αναμένει την ολοκλήρωσή της μέχρι το φθινόπωρο του 2028.

Πηγή: AP, Reuters

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.