Κοσμος

Η Ryanair ανακοίνωσε κέρδη ρεκόρ 1,9 δισ. ευρώ

Ο αριθμός των επιβατών αυξήθηκε κατά 9% σε 184 εκατομμύρια

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αεροσκάφος της Ryanair
Η Ryanair ανακοίνωσε κέρδη ρεκόρ 1,9 δισ. ευρώ © Unsplash

Η Ryanair ανακοίνωσε κέρδη ρεκόρ 1,9 δισ. ευρώ αμέσως μετά την πρόσληψη της πρώην υπουργού Εσωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου, Amber Rudd

Η Ryanair ανακοίνωσε ετήσια κέρδη ρεκόρ ύψους 1,9 δισ. ευρώ. Ένα ρεκόρ που ήρθε με την πρόσληψη της πρώην υπουργού Εσωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου, Amber Rudd, στο διοικητικό της συμβούλιο.

Τα κέρδη μετά από φόρους αυξήθηκαν κατά περισσότερο από το ένα τρίτο κατά το έτος έως το τέλος Μαρτίου σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, καθώς ο αριθμός των επιβατών αυξήθηκε κατά 9% σε 184 εκατομμύρια - 23% πάνω από το σημείο που είχαν φθάσει πριν από την πανδημία.

Η Ryanair δήλωσε ότι αναμένει να μεταφέρει έως και 200 εκατομμύρια επιβάτες κατά το τρέχον έτος, αλλά πρόσθεσε ότι οι τιμές που μπορεί να χρεώσει ήταν χαμηλότερες από τις αναμενόμενες τις τελευταίες εβδομάδες.

Η Ryanair δήλωσε ότι ανέμενε ότι οι τιμές θα ήταν «σταθερές έως ελαφρώς υψηλότερες από το περασμένο καλοκαίρι», αλλά ότι «οι πρόσφατες τιμές είναι πιο ήπιες από ό,τι περιμέναμε», ωθώντας την να προσφέρει χαμηλότερους ναύλους για να προσελκύσει πελάτες.

Πώς θα πάψει η Ryanair να ρυπαίνει τόσο το περιβάλλον; 

Ο συνεχώς αυξανόμενος αριθμός επιβατών της Ryanair την έχει καταστήσει τη δεύτερη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία στον κόσμο βάσει της αξίας της αγοράς, αλλά και έναν από τους μεγαλύτερους ρυπαντές της ΕΕ.

Η αεροπορική εταιρεία υποστηρίζει ότι η αγορά νέων αεροσκαφών θα τη βοηθήσει να βελτιώσει την αποδοτικότητα των καυσίμων της. Αυτό θα μπορούσε να μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα για κάθε επιβάτη, αν και οι συνολικές εκπομπές της αεροπορικής βιομηχανίας αναμένεται να αυξηθούν περίπου ανάλογα με τον αριθμό των επιβατών.

Οι προσπάθειες της Ryanair να αυξήσει τον αριθμό των επιβατών και να μειώσει τη χρήση καυσίμων για κάθε επιβάτη, έχουν παρεμποδιστεί τα τελευταία χρόνια από τις περιπέτειες της αμερικανικής εταιρείας κατασκευής αεροσκαφών Boeing. Η αεροπορική εταιρεία δήλωσε ότι αναμένει να παραλάβει 12 νέα αεροσκάφη Boeing 737 Max μεταξύ Μαρτίου και Ιουλίου, αλλά δήλωσε ότι θα υπολείπεται κατά 23 από το συμβόλαιο με τον κατασκευαστή μετά από επανειλημμένα σκάνδαλα σχετικά με την ασφάλεια που προκάλεσαν καθυστερήσεις στις παραδόσεις.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.