Κοσμος

Βρέθηκε το ελικόπτερο του Εμπραχίμ Ραΐσι λέει η κρατική τηλεόραση - Διαψεύδει η Ερυθρά Ημισέληνος

Σε εξέλιξη έρευνες για τον εντοπισμό του Ιρανού προέδρου και του ΥΠΕΞ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
φωτογραφίες από τις έρευνες για την εύρεση του ελικοπτέρου του Εμπραχίμ Ραΐσι
φωτογραφίες από τις έρευνες για την εύρεση του ελικοπτέρου του Εμπραχίμ Ραΐσι © EPA/ALI HAMED

Ιράν- Εμπραχίμ Ραΐσι: Βρέθηκε το ελικόπτερο του Ιρανού προέδρου - Υπήρξε επαφή με έναν επιβάτη αναφέρει Ιρανός αξιωματούχος

Βρέθηκε το ελικόπτερο του προέδρου του Ιράν Εμπραχίμ Ραϊσί σύμφωνα με κρατικά μέσα ενημέρωσης, χωρίς να έχει γίνει γνωστό αν υπάρχουν επιζώντες. Ωστόσο, το πρακτορείο Reuters μετέδωσε ότι το ελικόπτερο βρέθηκε, αλλά δεν υπήρξε αναφορά στην τύχη των επιβατών. Η Ερυθρά Ημισέληνος που έστειλε διασώστες στην περιοχή διαψεύδει ότι το ελικόπτερο έχει εντοπιστεί.

Επαφή με τουλάχιστον έναν επιβάτη και ένα μέλος του πληρώματος που επέβαιναν στο ελικόπτερο, δήλωσε ανώνυμος Ιρανός αξιωματούχος στην κρατική τηλεόραση του Ιράν. Ο αξιωματούχος είπε ότι έχει γίνει επαφή σε αρκετές περιπτώσεις, το Reuters μεταδίδουν πως έχει βρεθεί το ελικόπτερο.

Iran: President's helicopter suffers 'hard landing' | DW News

Ιράν: Ο αγιατολάχ Χαμενεΐ καλεί τους Ιρανούς να "μην ανησυχούν" για τη διακυβέρνηση της χώρας μετά τη συντριβή του ελικοπτέρου του προέδρου

Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, κάλεσε σήμερα τους Ιρανούς να "μην ανησυχούν" για τη χώρα, καθώς οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό του ελικοπτέρου που συνετρίβη στο βορειοδυτικό Ιράν, στο οποίο επέβαιναν ο πρόεδρος Εμπραχίμ Ραϊσί και ο υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν.

"Ο ιρανικός λαός δεν θα πρέπει να ανησυχεί, δεν θα υπάρξει αναταραχή" στη χώρα, δήλωσε ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, λέγοντας: "ελπίζω ο Θεός να φέρει τον πρόεδρο και τους συντρόφους του πίσω στην αγκαλιά του έθνους". "Προσευχηθείτε όλοι για την υγεία αυτών των υπηρετών", πρόσθεσε σε ομιλία του ενώπιον των οικογενειών μελών των Φρουρών της Επανάστασης, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο IRNA.

Δεν θα υπάρξει αναστάτωση στις κρατικές υποθέσεις του Ιράν, τόνισε αγιατολάχ Χαμενεΐ.

Το Ιράν ζήτησε τη συνδρομή της Άγκυρας, σύμφωνα με το CNN Turk

Το Ιράν φέρεται να ζήτησε τη συνδρομή της 'Αγκυρας για την επιχείρηση έρευνας και διάσωσης σε σχέση με το ελικόπτερο που μετέφερε τον πρόεδρο και τον υπουργό Εξωτερικών της χώρας Εμπραχίμ Ραϊσί και Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν, όπως μετέδωσε το CNN Turk επικαλούμενο διπλωματικές πηγές.

Λίγο νωρίτερα το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται:

«Παρακολουθούμε με λύπη τις εξελίξεις σχετικά με το δυστύχημα που σημειώθηκε με το ελικόπτερο στο Ιράν σήμερα (19 Μαΐου).

»Ελπίζουμε ότι οι Ιρανοί αξιωματούχοι, συμπεριλαμβανομένου του Ιρανού προέδρου Εμπραχίμ Ραϊσί και του υπουργού Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν, είναι ασφαλείς και υγιείς και μεταφέρουμε τις ευχές μας για περαστικά στον αδελφό ιρανικό λαό.

»Έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες για την παροχή κάθε είδους υποστήριξης στις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.