Κοσμος

Μαίνεται το θρίλερ αναζήτησης του Ιρανού προέδρου Εμπραχίμ Ραΐσι - Εκφράζονται φόβοι για τη ζωή του

Η κρατική τηλεόραση μεταδίδει προσευχές - ΗΠΑ και ΕΕ παρακολουθούν τις εξελίξεις

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μαίνεται το θρίλερ εξαφάνισης του Ιρανού προέδρου Εμπραχίμ Ραΐσι-Εκφράζονται φόβοι για τη ζωή του
Μαίνεται το θρίλερ εξαφάνισης του Ιρανού προέδρου Εμπραχίμ Ραΐσι-Εκφράζονται φόβοι για τη ζωή του © EPA/ABEDIN TAHERKENAREH

Ιράν- Εμπραχίμ Ραΐσι: Μαίνεται το θρίλερ εξαφάνισης του προέδρου - Η κρατική τηλεόραση μεταδίδει προσευχές ενώ αναμένουν πληροφορίες για την υγεία του προέδρου και του ΥΠΕΞ 

«Θύμα ατυχήματος» σε ελικόπτερο αποκαλούν ιρανικά μέσα ενημέρωσης τον Πρόεδρο Εμπραχίμ Ραΐσι ενώ περιγράφουν έρευνες σε εξέλιξη στη βορειοδυτικό Ιράν όπου πραγματοποιήθηκε αναγκαστική προσγείωση.

Οι έρευνες καθίστανται πολύ δύσκολες λόγω «δυσμενών καιρικών συνθηκών» μεταξύ των οποίων ομίχλη, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Αχμέντ Βαχίντι στην κρατική τηλεόραση.

Helicopter in Iranian president's convoy suffers ‘hard landing’ in East Azerbaijan province

Ο αξιωματούχος ανέφερε ότι η ζωή του 63χρονου Ραϊσί και του 60χρονου υπουργού Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν "είναι σε κίνδυνο μετά τη συντριβή του ελικοπτέρου".

"Ακόμη αισιοδοξούμε, αλλά οι πληροφορίες που έρχονται από το σημείο της συντριβής είναι πολύ ανησυχητικές", τόνισε ο αξιωματούχος που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Η κακοκαιρία δυσχεραίνει τις επιχειρήσεις διάσωσης, μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων IRNA.

Η κρατική τηλεόραση διέκοψε το τακτικό της πρόγραμμα για να προβάλει προσευχές για τη διάσωση του Ραϊσί σε ολόκληρη τη χώρα και, σε μια γωνία της οθόνης αναμεταδίδει ζωντανά τις επιχειρήσεις των ομάδων διάσωσης που ερευνούν πεζή την ορεινή περιοχή μέσα στην πυκνή ομίχλη.

Η Βαγδάτη προσφέρει βοήθεια στις έρευνες μετά τη συντριβή του ελικοπτέρου του Ιρανού προέδρου

Οι αρχές του Ιράκ έδωσαν εντολή στο υπουργείο Εσωτερικών, στην Ερυθρά Ημισέληνο και σε άλλους αρμόδιους φορείς να προσφέρουν τη βοήθειά τους στο γειτονικό Ιράν και να συμμετάσχουν στις έρευνες μετά τη συντριβή σε ορεινή περιοχή του ελικοπτέρου που μετέφερε τον πρόεδρο του Ιράν και τον υπουργό του των Εξωτερικών, ανακοίνωσε σήμερα ιρακινή κυβέρνηση.

ΗΠΑ: O πρόεδρος Μπάιντεν ενημερώθηκε για το ελικόπτερο που μετέφερε τον πρόεδρο του Ιράν

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ενημερώθηκε για τις αναφορές σε σχέση με τη συντριβή του ελικοπτέρου που μετέφερε τον πρόεδρο του Ιράν Εμπραχίμ Ραϊσί και τον υπουργό του των Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ-Αμπντολαχιάν, ανακοίνωσε σήμερα ο Λευκός Οίκος.

Παράλληλα εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε ότι το Στέιτ Ντιπάρτμεντ παρακολουθεί στενά τις αναφορές για τη συντριβή του ελικοπτέρου στο οποίο επέβαιναν ο πρόεδρος και ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, σύμφωνα με ανακοίνωση.

Σαρλ Μισέλ: H EE και τα κράτη-μέλη της παρακολουθούν στενά την κατάσταση με το ελικόπτερο

H EE και τα κράτη-μέλη της παρακολουθούν στενά την κατάσταση με το ελικόπτερο που μετέφερε τον πρόεδρο και τον υπουργό Εξωτερικών του Ιράν, τονίζει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ με δήλωσή του στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης "Χ".

"Παρακολουθούμε στενά τις πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες το ελικόπτερο που μετέφερε τον Ιρανό πρόεδρο και τον υπουργό Εξωτερικών αναγκάστηκε να προσγειωθεί απροσδόκητα και η κατάστασή τους δεν είναι ακόμα σαφής. Μαζί με τα κράτη-μέλη και τους εταίρους της ΕΕ παρακολουθούμε στενά την κατάσταση", αναφέρει ο Σαρλ Μισέλ.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.