Κοσμος

Άγνωστη η τύχη του προέδρου Ραϊσί μετά το ατύχημα του ελικοπτέρου του

Εντατικές έρευνες είναι σε εξέλιξη για την εύρεση του Ιρανού προέδρου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Ιρανός πρόεδρος Εμπραχίμ Ραΐσι
Ο Ιρανός πρόεδρος Εμπραχίμ Ραΐσι © EPA/PAVEL BEDNYAKOV

Ιράν: Ατύχημα με το ελικόπτερο που μετέφερε τον πρόεδρο Εμπραχίμ Ραΐσι - Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες 

Ένα ελικόπτερο από την ομάδα ελικοπτέρων που μετέφερε τον Ιρανό πρόεδρο Εμπραχίμ Ραϊσί πραγματοποίησε ανώμαλη προσγείωση και συνεργεία διάσωσης βρίσκονται καθ΄οδόν προς το σημείο του συμβάντος, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών του Ιράν.

Το επίσημο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA ανέφερε πως το ελικόπτερο που ενεπλάκη στο συμβάν μετέφερε τον Ραϊσί καθώς και τον υπουργό Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ-Αμπντολαχιάν και τοπικούς αξιωματούχους.

Εντατικές έρευνες είναι σε εξέλιξη

Η κρατική τηλεόραση μετέδωσε πλάνα που δείχνουν πολλά μέλη της ιρανικής Ερυθράς Ημισελήνου να περπατούν μέσα σε πυκνή ομίχλη.

Μετέδωσε επίσης πλάνα με πιστούς που προσεύχονται για την υγεία του προέδρου σε τεμένη της ιερής πόλης Μασχάντ (βορειοανατολικά).

Ο υπουργός Εσωτερικών δεν επιβεβαίωσε αν ο 63χρονος πρόεδρος Ραϊσί επέβαινε στο ελικόπτερο, που αποτελούσε μέρος μιας συνοδείας τριών ελικοπτέρων που μετέφερε την προεδρική αντιπροσωπεία.

Δύο από αυτά προσγειώθηκαν χωρίς προβλήματα στην Ταμπρίζ, τη μεγάλη πόλη του βορειοδυτικού Ιράν, αλλά όχι και εκείνο στο οποίο επέβαινε ο Ραϊσί.

Το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων IRNA ανέφερε πως ο υπουργός Εξωτερικών, Χοσεΐν Αμίρ-Αμπντολαχιάν, ήταν ανάμεσα στους επιβαίνοντες στο ελικόπτερο, όπως και ο κυβερνήτης της επαρχίας και ο κύριος ιμάμης της περιοχής.

Το πρακτορείο πρόσθεσε πως "τουλάχιστον 20 συνεργεία διάσωσης με πλήρη εξοπλισμό, κυρίως drones και σκυλιά διάσωσης" "έχουν σταλεί στο σημείο".

Ο αντιπρόεδρος, Μοχαμάντ Μοκμπέρ, αναχώρησε από την Τεχεράνη προς το τέλος του απογεύματος για την Ταμπρίζ συνοδεία πολλών υπουργών, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.