Κοσμος

Podcast Criminal minds - Μιμή Φιλιππίδη | Μόρι Τρόι Τράβις

Θεωρείται ένας από τους πιο ειδεχθείς σαδιστές σίριαλ κίλερ

28058828_10215807199198740_8716476474297011906_n.jpg
Μιμή Φιλιππίδη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Πολλές εξαφανίσεις και δολοφονίες ιερόδουλων είχαν σημειωθεί στο Σεντ Λούις στις αρχές της δεκαετίας του 2000. Υψηλού κινδύνου θύματα, συνήθως ανήλικες ή τοξικομανείς, σπανίως τις αναζητά κάποιος, αν κάνουν πιάτσα μόνες τους και δεν έχουν προαγωγό. Και σε αυτή την περίπτωση είναι βέβαιο ότι δολοφονίες κι οι εξαφανίσεις θα διαρκούσαν πολλούς μήνες ή και χρόνια, αν ο δράστης δεν ένιωθε την ανάγκη να χλευάσει την αστυνομία για την ανικανότητά της να τον πιάσει.

Μια ανώνυμη επιστολή του δράστη στην τοπική εφημερίδα με έναν χάρτη της περιοχής Γουέστ  Άλτον του Σεντ Λούις, όπου είχε σημειωμένο ένα «Χ», οδήγησε τους ερευνητές στο πτώμα ενός θύματος, που ο δράστης σημείωνε ως 17ο. Όμως μόνο 10 θύματα ήταν γνωστά στην αστυνομία, η οποία ήδη συνεργαζόταν με το FBI. 

Η αστυνομική έρευνα κατάφερε να φτάσει στα ίχνη του δολοφόνου ανιχνεύοντας τη διεύθυνση IP του. Ο χάρτης ήταν τυπωμένος από την Expedia.com, και έτσι η αστυνομία επικοινώνησε με τον ιστότοπο και ανακάλυψε ότι μόνο ένα άτομο είχε αναζητήσει τον χάρτη του Γουέστ Άλτον την προηγούμενη εβδομάδα. Επιπλέον, το ίδιο άτομο έκανε μεγέθυνση και βελτίωση της εικόνας μέχρι να μοιάζει ακριβώς με τον χάρτη που στάλθηκε τυπωμένος στην αστυνομία. Μετά από αυτό, η αστυνομία πήρε τη διεύθυνση IP στη Microsoft και εντόπισε σε ποιον ανήκει η συγκεκριμένη διεύθυνση. Ανήκε σε κάποιον με το όνομα οθόνης MSN/maurytravis. Το όνομά του ήταν Μόρι (Τρόι) Τράβις.

Μόρι Τρόι Τράβις

Συντελεστές
Έρευνα - Κείμενο: Μιμή Φιλιππίδη
Αφήγηση, Sound design, Ηχοληψία: Δάφνη Γερογιάννη

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ