Κοσμος

Βίντεο φαίνεται να δείχνει τον Sean "Diddy" Combs να χτυπά την τραγουδίστρια Cassie

To χρονικό της υπόθεσης

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νέες καταγγελίες σε βάρος του Diddy
Diddy © EPA/Justin Lane

Sean "Diddy" Combs: Βίντεο τον δείχνει να χτυπά την τραγουδίστρια Cassie 

Βίντεο ασφαλείας που προβλήθηκε από το CNN φαίνεται να δείχνει τον Sean "Diddy" Combs να επιτίθεται στην τραγουδίστρια Cassie σε διάδρομο ξενοδοχείου στο Λος Άντζελες το 2016.

Το βίντεο που προβλήθηκε την Παρασκευή φαίνεται να δείχνει τον Combs, φορώντας μόνο μια λευκή πετσέτα, να γρονθοκοπεί και να κλωτσάει την τραγουδίστρια της R&B, η οποία ήταν τότε προστατευόμενή του και σύντροφο του. Το υλικό δείχνει επίσης τον μεγιστάνα της hip hop να σπρώχνει και να σέρνει την Cassie και να πετάει ένα βάζο προς το μέρος της.

#BREAKING: CNN releases footage of Diddy assaulting Cassie in 2016! 😲 #diddy #cnn #hiphop #hiphopnews #reels #virals #nsfw #reelsfacebook

Posted by HIPHOP CROWN NATION on Friday, May 17, 2024

Το βίντεο, με ημερομηνία 5 Μαρτίου 2016, μοιάζει πολύ με την περιγραφή ενός περιστατικού στο κλειστό πλέον ξενοδοχείο InterContinental στο Λος Άντζελες, το οποίο περιγράφεται σε μια αγωγή που κατέθεσε τον Νοέμβριο η Cassie, το νόμιμο όνομα της οποίας είναι Cassandra Ventura, η οποία ισχυρίζεται ότι υπέστη επί χρόνια σεξουαλική κακοποίησ από τον Combs.

Το CNN δεν ανέφερε πώς απέκτησε το βίντεο, αλλά σημείωσε ότι επαλήθευσε την τοποθεσία που τραβήχτηκε συγκρίνοντας το υλικό με δημόσια διαθέσιμες εικόνες του ξενοδοχείου InterContinental.

«Το συγκλονιστικό βίντεο επιβεβαίωσε ακόμη περισσότερο την συμπεριφορά του κ. Combs», δήλωσε ο Douglas Wigdor, δικηγόρος της Cassie που έχει καταθέσει και άλλες αγωγές εναντίον του. «Τα λόγια δεν μπορούν να εκφράσουν το θάρρος και το σθένος που επέδειξε με το να βγει μπροστά και να το φέρει στο φως».

Ο Combs, τρεις φορές βραβευμένος με Grammy, διευθύνει μια επιχειρηματική αυτοκρατορία που περιλαμβάνει πληθώρα δραστηριοτήτων, από το αλκοόλ μέχρι τη μουσική και είναι μια σημαντική φιγούρα της σκηνής του hip hop, από την ίδρυση της Bad Boy Records το 1993, συνεργαζόμενος στενά με μουσικούς όπως οι Notorious BIG, Mary J. Blige και Lil Kim.

To χρονικό της υπόθεσης

O Combs ήταν παντρεμένος από το 2007 έως το 2018 με την Ventura, τραγουδίστρια, συνθέτρια, μοντέλο, ηθοποιό και χορεύτρια. Μετά το διαζύγιο τους η Βεντούρα σύναψε σχέση με έναν γυμναστή, με τον οποίον σήμερα είναι παντρεμένη και έχουν δυο παιδιά.

Tην Πέμπτη 16/11 του 2023 η 37χρονη γυναίκα κατέθεσε μήνυση εναντίον του Combs. Σε αυτήν τον κατηγορεί για βιασμό και επανειλημμένη φυσική κακοποίηση, για διάστημα μεγαλύτερο της δεκαετίας. H αγωγή κατατέθηκε στο Ομοσπονδιακό Περιφερειακό Δικαστήριο στο Μανχάταν, βάσει του νόμου Αdult Survivor της Νέας Υόρκης. Η Cassie ισχυρίζεται πως λίγο καιρό αφότου γνώρισε τον Combs το 2005 για να αρχίσει η συνεργασία τους (εκείνη ήταν 19 ετών) άρχισε το μοτίβο ελέγχου και κακοποίησης. Περιλάμβανε εξαναγκασμό σε σεξουαλικές συνευρέσεις με ζιγκολό, με τον επιχειρηματία να τις βιντεοσκοπεί. Επίσης, της έδινε ναρκωτικές ουσίες και τη χτυπούσε «πολλές φορές το χρόνο». Ανέφερε και ότι είχε κρεμάσει μια φίλη της από μπαλκόνι δωματίου ξενοδοχείου που ήταν στον 17ο όροφο, ενώ ήταν πίσω από την ανατίναξη του αυτοκινήτου ενός άνδρα που πίστευε πως φλερτάρει την Cassie.

Επιπροσθέτως, την έβαζε να μεταφέρει το όπλο του στην τσάντα της. Όταν εκείνο προέβαλε αντιστάσεις, την απειλούσε πως δεν θα κυκλοφορήσει τις δουλειές της και ότι δεν θα πληρώνει για ό,τι την αφορά. «Εκτός του ελέγχου της καριέρας μου, είχε και τον έλεγχο της ζωής μου, καθώς πλήρωνε για το αυτοκίνητο, το διαμέρισμα και τα ρούχα μου, ενώ είχε πρόσβαση και στα ιατρικά μου αρχεία».

Diddy: Ξυλοδαρμοί και ανατινάξεις αυτοκινήτων

Το 2015 ο Combs χτύπησε τη Cassie τόσο σφοδρά, που όταν ο σωματοφύλακας και η βοηθός του είδαν «δύο μαύρα μάτια, ένα σκασμένο και μελανιασμένο χείλος και έναν τεράστιο μώλωπα στο μέτωπό της», άρχισαν να κλαίνε, σύμφωνα με τη μήνυση. Συχνά την έβαζαν να κρύβεται σε ξενοδοχεία, ενώ οι μώλωπες της επουλώνονταν, ισχυρίζεται η Ventura.

Ο Combs χρησιμοποίησε τις εταιρείες του για να ελέγχει περαιτέρω τη ζωή της, αναφέρει η μήνυση, και παρόλο που το «πιστό του δίκτυο» ήταν μάρτυρες των επιθέσεων του, δεν ήταν διατεθειμένοι να κάνουν οτιδήποτε «ουσιαστικό για να σταματήσει τη συμπεριφορά του».

Sean "Diddy" Combs Denies Cassie’s Allegations of Rape and Abuse | E! News

«Ο ασταθής και καταχρηστικός σύντροφός της –ο οποίος ήταν επίσης ιδιοκτήτης της δισκογραφικής της εταιρίας και επομένως κρατούσε τη μελλοντική της επιτυχία στα χέρια του– είχε ασκήσει πλήρως τον έλεγχο σε κάθε πτυχή της ζωής της», ανέφερε η αγωγή.

Χρησιμοποίησε την απειλή περαιτέρω βίας καθώς και το δίκτυό του για να κρατήσει τη Βεντούρα στη σχέση όποτε εκείνη προσπαθούσε να φύγει, σύμφωνα με τη μήνυση.

Αφού η Cassie ξεκίνησε μια σύντομη σχέση με τον Kid Cudi το 2012, ο Combs φέρεται να ανατίναξε το αυτοκίνητο του ράπερ. Ο Kid Cudi επιβεβαίωσε τους ισχυρισμούς της Ventura στους New York Times, λέγοντας: «Όλα αυτά είναι αλήθεια».

Μέχρι το 2018, η Ventura ήθελε απεγνωσμένα να τερματίσει τη σχέση τους. Μετά από ένα δείπνο όπου πίστευε ότι θα συζητούσαν το θέμα, ο Diddy μπήκε με το ζόρι στο σπίτι της και τη βίασε, σύμφωνα με τη μήνυση. Λίγο μετά, η τραγουδίστρια έφυγε από το σπίτι, το οποίο είχε εκείνος πληρώσει, επέστρεψε το αυτοκίνητο που της είχε αγοράσει και διέκοψε κάθε επαφή μαζί του.

Τους τελευταίους μήνες ωστόσο, ο Diddy έχει κατηγορηθεί για σεξουαλική παρενόχληση σε πέντε ξεχωριστές αγωγές – ισχυρισμούς που ο ίδιος αρνείται κατηγορηματικά. Σε μία από αυτές τις περιπτώσεις, η Joi Dickerson-Neal κατέθεσε μήνυση στη Νέα Υόρκη κατηγορώντας τον ράπερ για ναρκωτικά και σεξουαλικές επιθέσεις της το 1991. Υποστήριξε επίσης ότι έπεσε θύμα «revenge porn» από τον μουσικό. Τον Δεκέμβριο, μια ανώνυμη γυναίκα που αναφέρεται ως Jane Doe υπέβαλε ομοσπονδιακή αγωγή κατηγορώντας τον Diddy για σεξουαλική διακίνηση και ομαδικό βιασμό το 2003, όταν ήταν 17 ετών.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.