Κοσμος

Ο ισραηλινός στρατός ανέσυρε σορούς τριών ομήρων στη Γάζα μεταξύ αυτών και η Shani Louk

Οι λεπτομέρειες του θανάτου της είχαν προκαλέσει σοκ

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Γάζα: Βρέθηκαν σοροί τριών Ισραηλινών ομήρων 

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι ανέσυρε τις σορούς τριών ισραηλινών ομήρων που είχε απαγάγει η Χαμάς κατά την επίθεσή της στις 7 Οκτωβρίου, μεταξύ των οποίων και η Γερμανοϊσραηλινή Shani Louk, και είχαν μεταφερθεί στη Γάζα.

Η φωτογραφία της 23χρονης Shani στο πίσω μέρος ενός φορτηγού έκανε τον γύρο του κόσμου και έφερε στο φως την κλίμακα της επίθεσης των μαχητών σε κοινότητες του νότιου Ισραήλ.

Ο στρατός αναγνώρισε τις άλλες δυο σορούς που βρέθηκαν ως αυτές της 28χρονης Amit Buskila και του 56χρονου Itzhak Gelerenter.

H Amit Buskila είχε καλέσει τους δικούς της την ώρα της επίθεσης.

Ο στρατιωτικός εκπρόσωπος υποναύαρχος Daniel Hagari δήλωσε ότι και οι τρεις σκοτώθηκαν από τη Χαμάς στο μουσικό φεστιβάλ Nova, ένα υπαίθριο χορευτικό πάρτι κοντά στα σύνορα με τη Γάζα, και τα πτώματά τους μεταφέρθηκαν στο παλαιστινιακό έδαφος.

Οι άνδρες υπό την ηγεσία της Χαμάς σκότωσαν περίπου 1.200 ανθρώπους, κυρίως αμάχους, και απήγαγαν περίπου 250 άλλους στην επίθεση της 7ης Οκτωβρίου.

Περίπου οι μισοί από αυτούς έχουν έκτοτε απελευθερωθεί, οι περισσότεροι σε ανταλλαγές με Παλαιστίνιους κρατούμενους που κρατούσε το Ισραήλ κατά τη διάρκεια μιας εβδομάδας εκεχειρίας τον Νοέμβριο.

Το Ισραήλ λέει ότι περίπου 100 όμηροι εξακολουθούν να είναι αιχμάλωτοι στη Γάζα, μαζί με τις σορούς 30 ακόμη ατόμων.

Πηγή: AP