Κοσμος

45 χρόνια κάθειρξη σε Μαροκινό που δολοφόνησε Βρετανό συνταξιούχο ως εκδίκηση για την Γάζα

Προηγουμένως είχε προσπαθήσει να δολοφονήσει και συγκάτοικο του

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Man who murdered UK pensioner in revenge for Gaza jailed for at least 45 years
Βρετανική αστυνομία (φωτό αρχείου) © ΕPA Pool

Bρετανία: 45 χρόνια κάθειρξη σε Μαροκινό που δολοφόνησε συνταξιούχο για την Γάζα

Ένας Μαροκινός που μαχαίρωσε μέχρι θανάτου έναν περαστικό σε βρετανικό δρόμο, λέγοντας αργότερα στην αστυνομία ότι ήταν εκδίκηση για την ισραηλινή εισβολή στη Γάζα, φυλακίστηκε για τουλάχιστον 45 χρόνια την Παρασκευή, με τον δικαστή να χαρακτηρίζει τη δολοφονία «τρομοκρατική πράξη».

Ο Αχμέντ Αλίντ, 45 ετών, ο οποίος είχε ζητήσει άσυλο στη Βρετανία, σκότωσε το 70χρονο θύμα του αφού τον πλησίασε από πίσω σε έναν δρόμο στη βορειοανατολική Αγγλία, τα ξημερώματα της 15ης Οκτωβρίου του περασμένου έτους, αφού προηγουμένως είχε επιτεθεί στον μουσουλμάνο συγκάτοικό του που είχε ασπαστεί τον χριστιανισμό.

Μετά τη σύλληψή του, είπε στους ντετέκτιβ ότι διέπραξε τις πράξεις αυτές εξαιτίας της σύγκρουσης στη Γάζα και δήλωσε ότι θα σκότωνε περισσότερους ανθρώπους αν μπορούσε, δήλωσαν οι εισαγγελείς.

Κρίθηκε ένοχος τον περασμένο μήνα για δολοφονία, απόπειρα δολοφονίας και επίθεση σε δύο γυναίκες ντετέκτιβ κατά τη διάρκεια της αστυνομικής του ανάκρισης.

«Επιτεθήκατε και δολοφονήσατε τον Τέρενς Κάρνεϊ σε μια τρομοκρατική πράξη», είπε η δικαστής Μπόμπι Τσίμα-Γκραμπ στον Αλίντ, καθώς τον καταδίκασε σε ισόβια κάθειρξη στο Teesside Crown Court, λέγοντας ότι πρέπει να εκτίσει συνολικά 45 χρόνια πίσω από τα κάγκελα πριν εξεταστεί το ενδεχόμενο αποφυλάκισής του.

Ο Αλίντ είχε χρησιμοποιήσει αρχικά δύο μαχαίρια για να επιτεθεί στον συγκάτοικό του, προς τον οποίο είχε γίνει επιθετικός αφού έμαθε για τη μεταστροφή του στον χριστιανισμό, μαχαιρώνοντάς τον έξι φορές ενώ φώναζε «Allahu akbar».

Ο συγκάτοικος, ένας από τους πέντε αιτούντες άσυλο που μοιράζονταν το ακίνητο, κατάφερε να τον αποκρούσει και ένας άλλος ένοικος ήρθε σε βοήθεια.

Ο Αλίντ έφυγε από το σπίτι και περπάτησε στο δρόμο, όπου βοήθησε τον συνταξιούχο να περάσει στην απέναντι πλευρά του δρόμου. Στη συνέχεια έκανε κύκλους και του επιτέθηκε από πίσω, μαχαιρώνοντάς τον έξι φορές στο στήθος, την κοιλιά και την πλάτη.

Πηγή: Reuters

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.