- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
Αστέρι Michelin σε μικροσκοπικό εστιατόριο που σερβίρει τάκος στο Μεξικό - «Το μυστικό είναι η απλότητά μας»
Λειτουργεί για περισσότερα από 50 χρόνια - Μόλις τέσσερα είδη στο μενού
Ένα μικρό εστιατόριο που σερβίρει τάκος στην Πόλη του Μεξικού έλαβε αστέρι Michelin - Το El Califa de León έγινε η πρώτη taquería που κατακτά τη διάκριση.
Ένα πολύ μικρό εστιατόριο στο Μεξικό, το οποίο σερβίρει στους πελάτες του παραδοσιακά τάκος με μόλις τέσσερα είδη στο μενού, βραβεύτηκε με το πολυπόθητο αστέρι Michelin.
Πρόκειται για την Taquería El Califa de León, που βρίσκεται στη συνοικία San Rafael της Πόλης του Μεξικού και έγινε η πρώτη taquería που το καταφέρνει.
Λειτουργεί για περισσότερα από 50 χρόνια και φημίζεται για το Gaonera taco, που πήρε το όνομά του από τον Μεξικανό ταυρομάχο Ροντόλφο Γκαόνα.
Ίσως το μικρότερο εστιατόριο που έχει πάρει ποτέ αστέρι Michelin
«Το μυστικό είναι η απλότητα του τάκο μας», δήλωσε στο ΑP ο σεφ Arturo Rivera Martínez, ο οποίος εξυπηρετεί τους πελάτες του μικροσκοπικού εστιατορίου για περισσότερο από δύο δεκαετίες.
«Έχει μόνο μια τορτίγια, κόκκινη ή πράσινη σάλτσα και αυτό είναι όλο. Αυτό, και η ποιότητα του κρέατος».
Το El Califa de León, είναι ίσως το μικρότερο εστιατόριο που έχει πάρει ποτέ αστέρι Michelin. Το μισό του χώρου καταλαμβάνεται από μια ψησταριά ενώ το υπόλοιπο είναι γεμάτο με όρθιους πελάτες που κρατούν πλαστικά πιάτα.
«Αυτή η taqueria μπορεί να έχει χώρο μόνο για μια χούφτα ανθρώπων που μπορούν να σταθούν όρθιοι και να φάνε, αλλά η δημιουργία της, το Gaonera taco, είναι εξαιρετικό πιάτο» αναφέρει ο Οδηγός Michelin στην πρόσφατα ενημερωμένη έκδοσή του και συμπληρώνει.
«Το μοσχαρίσιο φιλέτο σε λεπτές φέτες μαγειρεύεται κατά παραγγελία, καρυκεύεται μόνο με αλάτι και λίγο λάιμ. Ταυτόχρονα, ένας δεύτερος μάγειρας ετοιμάζει τις εξαιρετικές τορτίγιες καλαμποκιού, δίπλα. Ο συνδυασμός που προκύπτει είναι στοιχειώδης και αγνός».
Εκτός από το τάκο Gaonera, οι πελάτες του μπορούν να επιλέξουν άλλες τρεις ποικιλίες tacos οι οποίες είναι οι bistec (μοσχαρίσια μπριζόλα), chuleta (χοιρινή μπριζόλα) και costilla (μοσχαρίσιο πλευρό).
Στην ερώτηση ποιο ποτό θα πρότεινε στους πελάτες να συνοδεύσουν τα «εξαιρετικά» τάκος, ο βραβευμένος σεφ είπε στους δημοσιογράφους και ίσως είναι ο μοναδικός: «θα μου άρεσε με μια κόκα κόλα».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ποια πρόσωπα επέλεξε ο Τραμπ για θέσεις στην Υγεία
Λίγους μήνες πριν είχε κυκλοφορήσει το διπλό άλμπουμ HIStory
Θα πληρώσει αποζημίωση 248.000 δολάρια
Oργισμένο διάγγελμα από τον Ουκρανό πρόεδρο - Τι είπε για τα νέα συστήματα αεράμυνας που θα προμηθευτεί
Οι δράστες έριξαν καρφιά κατά μήκος του δρόμου για να καθυστερήσουν τους αστυνομικούς
Σε μια υπόθεση που θυμίζει σε ορισμένα στοιχεία αυτή της Ζιζέλ Πελικό
«Τον δολοφόνησε χωρίς λόγο» - Ελεύθερος μετά την πράξη του
«Είναι αδύνατον να αναχαιτιστεί» - Θα έχει τη δυνατότητα να πλήξει στόχους σε όλη την Ευρώπη
Το επιχειρηματικό μοντέλο της κινέζικης πλατφόρμας αμφισβητείται αλλά εκείνη παραμένει ψύχραιμη και αισιόδοξη
Αριθμός ρεκόρ νεκρών - «Το θάρρος και η ανθρωπιά τους συγκρούονται με τις σφαίρες και τις βόμβες»
Tο Ισραήλ μπλοκάρει την είσοδο των καυσίμων, καταγγέλει ο διευθυντής των νοσοκομείων
Η Ντον Ρίτσαρντ κατηγορεί τον ράπερ ότι την υπέβαλε σε χρόνια απάνθρωπων συνθηκών
Έδρασε ομάδα πυροτεχνουργών
Πολεμική υστερία και συνειδητή αναπαραγωγή της παραπληροφόρησης
Σε δηλητηρίαση από μεθανόλη αποδίδεται ο θάνατός τους - Τι την καθιστά τοξική για τον άνθρωπο
Παραμένει αποκλεισμένος ο νότιος τερματικός σταθμός του Γκάτγουϊκ
Χρειάστηκε μόλις 15 λεπτά
«Περιστατικό ασφαλείας» υπό διερεύνηση
Θα παραμείνουν «σοσιαλιστές» ή θα υιοθετήσουν την ταυτότητα του «σοσιαλδημοκράτη»;
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.