Κοσμος

Έρευνα εις βάρος Βρετανών influencers που προωθούσαν παράνομες πλατφόρμες συναλλαγών από το Instagram

Αντιμετωπίζουν ποινές φυλάκισης

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Bρετανία: Έρευνα εις βάρος influencers τηλεριαλιτι για προώθηση προιόντων μέσω Instagram 

Aστέρες της ριάλιτι τηλεόρασης είναι μεταξύ των εννέα ατόμων που κατηγορούνται στη Βρετανία για προώθηση μη εγκεκριμένων συστημάτων συναλλαγών στο Instagram, στην πρώτη καταστολή των «finfluencers», δήλωσε την Πέμπτη η Αρχή Χρηματοοικονομικής Συμπεριφοράς του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ο Emmanuel Nwanze και η Holly Thompson προσέφεραν συμβουλές για τη διαπραγμάτευση παραγώγων συναλλάγματος υψηλού κινδύνου μέσω της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης μεταξύ Μαΐου 2018 και Απριλίου 2021 χωρίς την απαιτούμενη άδεια από τη ρυθμιστική αρχή, ισχυρίστηκε η FCA.

Η FCA ισχυρίζεται ότι ο Nwanze κάλεσε επίσης τους αστέρες της ριάλιτι τηλεόρασης και πλήρωσε τους Biggs Chris, Jamie Clayton, Lauren Goodger, Rebecca Gormley, Yazmin Oukhellou, Scott Timlin και Eva Zapico, ηλικίας 25 έως 37 ετών, για να προωθήσουν τον λογαριασμό @holly_fxtrends στο Instagram στα εκατομμύρια των οπαδών τους.

Οι Chris, Clayton και Gormley έχουν πρωταγωνιστήσει στο ριάλιτι «Love Island», ενώ οι Goodger και Oukhellou είναι πρωταγωνίστριες του «The Only Way is Essex». Έχουν συνολικά 4,5 εκατομμύρια followers στο Instagram.

Οι Thompson, Chris, Clayton, Goodger, Gormley, Oukhellou, Timlin και Zapico αντιμετωπίζουν από μία κατηγορία για την έκδοση μη εγκεκριμένων ανακοινώσεων οικονομικής προώθησης, αδίκημα που μπορεί να τιμωρηθεί με πρόστιμο και φυλάκιση έως και δύο ετών.

Ο Nwanze κατηγορείται επιπλέον για τη διαχείριση μη εγκεκριμένου επενδυτικού σχεδίου. Σε περίπτωση καταδίκης αντιμετωπίζει πρόστιμο και φυλάκιση έως δύο έτη για κάθε αδίκημα.

Πηγή: Reuters