Κοσμος

Τρανς πολιτικός στη Ρωσία επιστρέφει στο φύλο που γεννήθηκε

Τι δήλωσε για το θέμα

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Ρωσία: Τρανς πολιτικός άλλαξε εκ νέου φύλο 

Ένας τρανς πολιτικός από τη Ρωσία δήλωσε την Πέμπτη ότι επέστρεψε στο φύλο που του αποδόθηκε κατά τη γέννησή του, σε ένα ασυνήθιστο μήνυμα εν μέσω της καταστολής των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ στη χώρα.

Ο Roman Alyoshin, ο οποίος προηγουμένως χρησιμοποιούσε το όνομα Yulia Alyoshina και πέρυσι έθεσε υποψηφιότητα για κυβερνήτης μιας περιοχής της Σιβηρίας, δήλωσε ότι κατέληξε στην απόφαση αυτή κατά τη διάρκεια της ορθόδοξης Σαρακοστής μετά από μια περίοδο «πνευματικής αγωνίας».

Ο Alyoshin, που θεωρείται ότι είναι το πρώτο ανοιχτά τρανσέξουαλ πολιτικό πρόσωπο στη Ρωσία, δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα του Reuters να σχολιάσει την απόφασή του να αποστασιοποιηθεί.

Ενώ αυτοπροσδιορίζεται ως γυναίκα, ο Alyoshin εγκατέλειψε τον περασμένο Ιούλιο την υποψηφιότητά του για κυβερνήτης της περιοχής Αλτάι της Σιβηρίας, επικαλούμενος τη ρωσική νομοθεσία που απαγορεύει τις νομικές και χειρουργικές αλλαγές φύλου.

Η Ρωσία έχει εμπλακεί την τελευταία δεκαετία σε μια εκτεταμένη καταστολή των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ, την οποία ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν παρουσιάζει ως απόδειξη της ηθικής παρακμής των δυτικών χωρών.

Ο Alyoshin έχει εμφανιστεί στο παρελθόν σε φωτογραφίες των μέσων ενημέρωσης φορώντας φορέματα και με ξανθά μαλλιά μέχρι τους ώμους. Η φωτογραφία του προφίλ του στο κανάλι του στο Telegram τον δείχνει τώρα με κοντά κουρεμένα μαλλιά και φορώντας φούτερ με κουκούλα.

Πηγή: Reuters