Κοσμος

Μπάιντεν και Τραμπ αντιμέτωποι στις 27 Ιουνίου στο CNN

Το επόμενο τον Σεπτέμβριο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ντόναλντ Τραμπ και Τζο Μπάιντεν στο δεύτερο debate πριν τις αμερικανικές εκλογές
© EPA/MICHAEL REYNOLDS

Μπάιντεν: Θα αντιμετωπίσει στις 27 Ιουνίου τον Τραμπ στο πρώτο ντιμπέιτ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και ο Ρεπουμπλικανός αντίπαλος του Ντόναλντ Τραμπ δήλωσαν την Τετάρτη ότι θα αποδεχθούν πρόσκληση του CNN για ένα ντιμπέιτ στις 27 Ιουνίου.

Οι ανακοινώσεις έγιναν αφού ο Μπάιντεν έθεσε για πρώτη φορά τους όρους του για να αναμετρηθεί με τον πρώην πρόεδρο στην εθνική τηλεόραση.

Ο Μπάιντεν κάλεσε τον αντίπαλό του να συμμετάσχει μαζί του σε δύο τηλεοπτικά προεδρικά ντιμπέιτ τον Ιούνιο και τον Σεπτέμβριο, προσφορά που αποδέχθηκε ο Τραμπ μέσω ανάρτησης στην πλατφόρμα του Truth Social.  «Θα είμαι εκεί», δήλωσε ο Τραμπ, σύμφωνα με το Fox.

Η πρόταση του Δημοκρατικού προέδρου, η πρώτη επίσημη από την εκστρατεία του, εγκατέλειψε την παράδοση δεκαετιών των τριών φθινοπωρινών ντιμπέιτ και έφερε σε απευθείας διαπραγματεύσεις μεταξύ των εκστρατειών του Τραμπ και του Μπάιντεν για τους κανόνες, τους οικοδεσπότες του δικτύου και τους συντονιστές. Πρότεινε επίσης ένα ξεχωριστό ντιμπέιτ αντιπροέδρου τον Ιούλιο, μετά το Εθνικό Συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων.

Η κίνηση του Μπάιντεν δείχνει ότι είναι διατεθειμένος να πάρει κάποια υπολογισμένα ρίσκα για να ενισχύσει τα ποσοστά του στις δημοσκοπήσεις σε μια κούρσα στην οποία υπολείπεται του Τραμπ σε βασικές πολιτείες, καθώς οι ψηφοφόροι εξακολουθούν να ανησυχούν για την ηλικία του και τους χειρισμούς του στην οικονομία.

«Ο Ντόναλντ Τραμπ έχασε δύο ντιμπέιτ από εμένα το 2020. Έκτοτε δεν εμφανίστηκε σε κανένα ντιμπέιτ», δήλωσε ο Μπάιντεν σε ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμα που αναρτήθηκε στο X. «Φτιάξε μου τη μέρα, φίλε. Θα το κάνω ακόμα και δύο φορές».

Ο Τραμπ απάντησε στον Μπάιντεν αποκαλώντας τον «τον χειρότερο αντίπαλο» που έχει αντιμετωπίσει ποτέ. «Είμαι έτοιμος και πρόθυμος να συζητήσω με τον Crooked Joe στις δύο προτεινόμενες φορές τον Ιούνιο και τον Σεπτέμβριο», έγραψε.

Ο Τραμπ, ο οποίος αρνήθηκε να συζητήσει με τους αντιπάλους του στην προκριματική κούρσα των Ρεπουμπλικανών, τις τελευταίες εβδομάδες προκαλεί τον Μπάιντεν να συμμετάσχει σε μια αναμέτρηση ένας εναντίον ενός μαζί του.

Ο Μπάιντεν δήλωσε ότι θα ήθελε να συζητήσει με τον Τραμπ σχετικά με την κατάργηση της απόφασης Roe v. Wade που εγγυάται το εθνικό δικαίωμα στην άμβλωση, την απειλή που συνιστά ο πρώην πρόεδρος για τη δημοκρατία και τα οικονομικά σχέδια του.

Πηγή: Reuters

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.